Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Seuraavan sukupolven robottiruohonleikkuri: STIHL lanseeraa uudet iMOW® robottiruohonleikkurit

STIHL lanseeraa seuraavan sukupolven iMOW® robottiruohonleikkurin. Älykkäiden toimintojen ja huolella harkitun muotoilun ansiosta keskiössä ovat suorituskyky, helppokäyttöisyys ja joustavuus. Laitteen erikoisominaisuuksia ovat muun muassa äänipalaute, puheohjaus, visuaalinen viestintä LED-valonauhojen avulla ja mahdollisuus leikata jopa 60 prosenttia kaltevat rinteet.

Uudesta iMOW® robottiruohonleikkurista lanseerataan keväällä 2023 kaksi mallia, iMOW® ja iMOW® EVO. Kummastakin mallista on saatavana kolme versiota, jotka on mukautettu nurmikon koon mukaan: 1 500 m², 3 000 m² ja 5 000 m². Kaikissa uuden sukupolven laitteissa on tehokas lataus- ja leikkuujärjestelmä sekä sähköinen leikkuukorkeuden säätö. Mallit mukauttavat liikkeensä ja nopeutensa ympäröivän ympäristön, kuten kaltevuuden, mahdollisten rajausten, kapeiden käytävien ja ruohon korkeuden mukaan.

Aktiivinen aika on robottiruohonleikkurille tärkeä ominaisuus – aika, jonka robottiruohonleikkuri tarvitsee tietyn alueen leikkaamiseen lataustauot mukaan lukien. Suuren leikkuuleveyden ja tehokkaan akun ansiosta uuden iMOW® robottiruohonleikkurin aktiivinen aika on huomattavasti lyhyempi.

– Uudessa iMOW® robottiruohonleikkurissa on älykäs latauksen hallinta. Se tarjoaa nopean ja tehokkaan latauksen aktiivisina leikkuuaikoina sekä hellävaraisen ja hitaan latauksen näiden aikojen ulkopuolella. Lyhyesti sanottuna, nurmikko on pääasiassa puutarhan omistajan, ei robottiruohonleikkurin käytössä, sanoo Johan Broström, Trainer, STIHL Nordic.

Leikkaa jyrkät rinteet

Kaikki robottiruohonleikkurit suoriutuvat nurmikonleikkuusta puutarhoissa, joissa rinteiden kaltevuus on jopa 40 prosenttia. iMOW® EVO -robottiruohonleikkurin erikoisuutena on, että se suoriutuu nurmikoista, joiden kaltevuus on jopa 45 prosenttia. Lisävarusteena olevan päivityssarjan ansiosta iMOW® EVO leikkaa jopa 60 prosenttia kaltevat rinteet.

– Robottiruohonleikkurin tulee voida leikata myös kaltevat nurmialueet. Robottiruohonleikkurin myyntiargumenttina käytetään usein ajansäästöä. Robottiruohonleikkuri, joka suoriutuu älykkäiden ominaisuuksiensa ansiosta myös epätasaisesta maastosta keskeytyksien välttämiseksi, antaa myös rinnepuutarhojen omistajille aikaa muuhun, sanoo Johan Broström.

Täydellinen hallinta älykkäillä apuvälineillä

Käyttäjä saa tietoa robottiruohonleikkurin senhetkisestä tilasta ääniviesteillä. EVO-malleissa on myös kannessa LED-matriisinäyttö, jossa animoidut symbolit kertovat työn etenemisestä puutarhassa.

– Uuden iMOW® robottiruohonleikkurin toiminnot ja muotoilu ovat aivan uudella tasolla. Tarkoituksena on ollut kehittää tuote, jonka teknologia auttaa ja helpottaa käyttäjää samalla, kun se on myös muotoilultaan houkutteleva, sanoo Mats Gustafsson, tuotepäällikkö, STIHL Nordic.

Käyttäjä voi ohjata iMOW® robottiruohonleikkuria intuitiivisesti – suoraan robottiruohonleikkurista sekä uuden MY iMOW® -sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla voi helposti asettaa leikkuuaikoja, kuten viikkoaikatauluja, sekä leikkuukorkeuden. Räätälöidyllä vyöhykehallinnalla tiettyä osaa nurmikosta voidaan käyttää samalla, kun toista leikataan. Vyöhykkeet on luotu raja- ja ohjauskaapelilla, ja vyöhykkeiden leikkaamista ohjataan MY iMOW® -sovelluksella.

Uuden sukupolven iMOW® robottiruohonleikkurit ovat saatavilla valtuutetuilta STIHL jälleenmyyjiltä keväällä 2023.

Uusi iMOW® 5/6/7iMOW®iMOW® EVO
Tehokas lataus- ja leikkuujärjestelmäxx
Sähköinen leikkuukorkeuden säätöxx
Älykäs navigointi mukautetulla nopeudellaxx
Joustava sovellus- ja puheohjausxx
Liitäntä MY iMOW® sovellukseen Bluetoothin ja WiFi:n kauttaxx
Liitäntä MY iMOW® sovellukseen mobiiliverkon kauttax
Nurmikot jopa 1 500 m² (malli 5)xx
Nurmikot jopa 3 000 m²(malli 6)xx
Nurmikot jopa 5 000 m²(malli 7)xx
Jopa 40%:n kaltevuusxx
Jopa 45%:n kaltevuusx
Jopa 60%:n kaltevuus
(päivityssarjan kanssa)
x
LED-matriisinäyttö, jossa animoidut symbolitx

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi