Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Autoliikkeillä pulaa suosikkiautoista – nyt vaihtoa harkitseva voi yllättyä positiivisesti

Autoliikkeet ostavat autoja sisään jatkuvasti. Automarkkina muuttuu ja ajoneuvojen hinnat vaihtelevat sesonkien mukaan. Kysytyimmistä automalleista asiakas saattaa saada autoliikkeeltä jopa yksityistä ostajaa korkeamman hinnan, varsinkin jos kyseistä automallia on markkinoilla saatavilla rajatusti. Autoa myytäessä kannattaa pyytää ostotarjous aina myös autoliikkeeltä.

Vaihtoautojen asiantuntijaketju J. Rinta-Jouppi Oy ostaa sisään vuosittain lähes 10 000 erilaista käytettyä ajoneuvoa, pääosin henkilöautoja, pakettiautoja, moottoripyöriä ja matkailuajoneuvoja. Lähivuosien aikana vaihdellut maailmantilanne on muokannut automarkkinaa merkittävästi, joka taas on vaikuttanut eri kulkuneuvojen hintoihin.

Autoliike pyrkii pitämään valikoimansa mahdollisimman kysyntää vastaavana. Mikäli tietyn automerkin tai -mallin, käyttövoiman, kori- tai vuosimallin kysyntä kasvaa merkittävästi, pyrkii autoliike hankkimaan kyseisiä tuotteita varastoonsa myytäväksi. Tämän takia valikoituja ajoneuvoja saatetaan ajoittain ostaa sisään jopa tavanomaista korkeammalla hinnalla.

J. Rinta-Joupin ostotoiminta keskittyy pääosin 2010 jälkeen ensirekisteröityihin ajoneuvoihin, mutta myös jonkin verran iäkkäämpiin, jotka ovat ikäänsä nähden normaalia vähemmän ajettuja. Sisään ostettavien autojen hintahaitari vaihtelee muutamasta tuhannesta eurosta yli sataantuhanteen euroon. Useimmiten autojen sisäänostohinta sijoittuu 10 000–30 000 euron välille.

Ketjun uusin panostus ostotoimintaan on Helsingin Ala-Tikkurilan toimipisteeseen avattu Ostopiste, jossa ostamiseen erikoistunut henkilökunta palvelee yritys- ja yksityisasiakkaita, jotka haluavat myydä ajoneuvonsa.

Ketjun myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni painottaa auton myyntiajankohdan merkitystä.

– Autoliikkeissä tarve autoille vaihtelee sitä mukaan, mitä niitä myydään ja kysytään. Isona ketjuna näemme, mitkä ajoneuvot ovat haluttuja ja miten eri automallien kysyntä vaihtelee pitkin kautta. Kun tuote on asianmukaisessa kunnossa ja automalli on haluttu, niin autoliikkeeltä voi saada autosta jopa yksityistä ostajaa paremman ostotarjouksen, joka voi yllättää positiivisesti.

Autoliikkeelle oman auton myynti tuo asiakkaalle huomattavia etuja, jotka helpottavat myyntiprosessia myyjän näkökulmasta. Kaupat tehdään aina nopeasti, eikä myyjän tarvitse itse tehdä isoa työtä autonsa myynnin eteen. Rahat saa tilille jopa vuorokauden sisään ja kaikki paperityöt hoidetaan alusta loppuun asiakkaan puolesta, oli kyse sitten auton rekisteröinnistä tai vakuutusten katkaisusta. Tarvittaessa myös loppuvelka lunastetaan asiakkaan puolesta.

– Autoansa myyvät kuluttajat eivät aina muista kysyä tarjousta myös autoliikkeeltä. Aina kannattaa pyytää ostotarjous, siinä ei nimittäin häviä mitään. Päinvastoin, ostotarjouksen saa nopeasti, kun taas oman auton myynti netissä voi viedä paljon aikaa ja kaupan päälle saa lukuisia perättömiä kyselyitä. Meillä auton perustiedot ja mittarilukema riittävät auton hinta-arvion saamiseksi. Mikäli hinta miellyttää, kaupat tehdään nopeasti ja ennen kaikkea turvallisesti.

Ajoneuvojen kysyntä ja kiinnostavuus vaihtelevat kauden mittaan. Markkina voi muuttua nopeastikin, jolloin autoliikkeen tulee reagoida sukkelasti. Tällä hetkellä kysyntä kohdistuu vahvasti edullisemman hintaluokan autoihin. Otollisimman ostotarjouksen saa todennäköisimmin alla olevista automerkeistä ja -malleista.

Kiinnostavimmat henkilöautot juuri nyt
Volkswagen Golf & Passat
Toyota Corolla & Yaris
Ford Focus
Mercedes-Benz C-sarja
Skoda Octavia
Nissan Qashqai
Kiinnostavimmat pakettiautot juuri nyt
Volkswagen Transporter
Ford Transit
Mercedes-Benz Vito
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi