Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

AL: Automatkailu kiinnostaa suomalaisia

Autoliiton barometrin mukaan lähes 40 % viime vuonna ulkomaan matkan tehneistä suomalaisista käytti matkallaan moottoripyörää tai autoa. Automatkailu kiinnostaa suomalaisia, vaikka kohonneet kustannukset ovatkin pakottaneet säästämään.

Automatkailu on aina kiinnostanut suomalaisia ja sen suosio jatkui myös koronan aikana. Ulkomaan kohteet ainoastaan vaihtuivat kotimaanmatkailuun. Nyt kun korona ei enää niin voimallisesti vaikuta matkailuun, ulkomaan kohteet kiinnostavat taas uudella tavalla.

Autoliiton syksyllä tekemän barometrin mukaan 55 % suomalaisista oli vähentänyt rahan käyttämistä matkailuun liikkumiskustannusten nousun takia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että suomalaiset eivät enää matkustaisi. Kohteet, matkustustapa ja matkustuskertojen määrä ovat vain saattaneet muuttua.

Barometrin mukaan reilu kolmannes suomalaisista oli tehnyt ulkomaan lomamatkan vuoden 2022 aikana. Lomailijoista 28 % lähti Suomesta ulkomaille omalla autolla tai moottoripyörällä, minkä lisäksi 11 % vuokrasi auton tai moottoripyörän kohteessa.

”Matkakohteisiin pystyy tutustumaan aivan eri tavalla, jos käytössä on oma tai vuokrattu auto tai vaikka skootteri. Kansainvälisten ajokorttien suuresta suosiosta on pääteltävissä, että myös kaukomatkat ja ajoneuvojen käyttö niillä on taas suosittua”, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo.

Matkamessut järjestetään neljän vuoden tauon jälkeen tulevana viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Autoliitto on mukana omalla osastollaan, jossa asiantuntijat antavat neuvoja muun muassa automatkailuun liittyen.

Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen pitää messuilla lisäksi kaksi yleisöluentoa, joissa hän kertoo tiemaksuista ja ympäristövyöhykkeistä eri puolilla Eurooppaa.

”Euroopan maiden kansallisista määräyksistä tulee meille paljon kysymyksiä. Moni autoilija rikkoo vahingossa kieltoja ja saa niistä sitten sakkoja joko paikan päällä tai myöhemmin postissa kotiinsa”, Suokonautio-Hynninen sanoo.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi