Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo Trucksin uusi turvajärjestelmä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden suojaamiseksi

Volvo Trucks esittelee nyt uuden turvajärjestelmän, joka havaitsee muiden tienkäyttäjien saapumisen kuolleeseen kulmaan kuorma-auton molemmilla puolilla.

Vilkkaassa liikennetilanteessa kokeneenkin kuljettajan on vaikea havaita kaikkea kuorma-auton ympärillä. Kuljettajan stressaavien tilanteiden estämiseksi Volvo Trucks tarjoaa uuden turvajärjestelmän. Järjestelmä havaitsee kuorma-auton kummallakin puolella olevan kaksoistutkan avulla, kun muita tienkäyttäjiä, esimerkiksi pyöräilijöitä, tulee riskialueelle.

”Onnettomuus voi tapahtua sekunnin murto-osassa. Laaja onnettomuustutkimuksemme perustuu vuosikymmeniä kestäneeseen tosielämän tilanteiden tutkimiseen, ja tämä uusi turvajärjestelmä auttaa kuljettajaa estämään mahdolliset törmäykset”, sanoo Anna Wrige Berling, Volvo Trucksin liikenne- ja tuoteturvallisuusjohtaja.

Kun joku on kuolleen kulman alueella, järjestelmä, nimeltään Side Collision Avoidance Support, ilmoittaa kuljettajalle vastaavassa sivupeilissä olevalla punaisella valolla. Jos kuljettaja ilmoittaa kaistanvaihdosta suuntavilkulla, punainen valo alkaa vilkkua ja mahdollisen törmäyspuolen sivulta kuuluu varoitusääni. Kuljettaja saa hälytyksen ja voi jarruttaa kuorma-autoa, jolloin esimerkiksi pyöräilijä pääsee ohi.

”Volvo Trucksilla pitkän aikavälin visiommeonnolla onnettomuutta, ja turvallisuus on kaiken toimintamme ytimessä. Tämä uusi järjestelmä on jälleen esimerkki ponnisteluistamme näiden tavoitteiden saavuttamiseksi”, Anna Wrige päättää.

Uusi järjestelmä on saatavilla maailmanlaajuisesti Volvo FH-, FM- ja FMX-malleihin diesel-, kaasu- ja sähkövoimansiirrolla tämän vuoden syyskuusta alkaen. Volvo FL- ja FE-mallit saavat uuden turvajärjestelmän vuonna 2023.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi