Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo Trucks on sähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa

Uudet tilastot osoittavat, että Volvo Trucks oli vuonna 2021 raskaiden täyssähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa 42 prosentin markkinaosuudella. Vuonna 2021 yhtiö sai tilauksia, aiesopimukset mukaan lukien, yli 1 100 sähkökuorma-autolle maailmanlaajuisesti.

Kansainvälinen kuljetusala on siirtymässä kohti kestävämpiä kuljetuksia, kun raskaiden akkukäyttöisten sähkökuorma-autojen myynti alkaa piristyä, Eurooppa edellä. Yhä useampi raskas täyssähkökuorma-auto kulkee nyt kaupallisessa liikenteessä.
 

Markkina-analyysiryhmä IHS Markitin tilastot osoittavat, että vuonna 2021 Euroopassa rekisteröitiin yhteensä 346 sähkökuorma-autoa (≥16 tonnia) – kasvua 193 % vuodesta 2020. Volvo Trucksin 42 % markkinaosuus on suurin. Euroopan maista eniten sähkökuorma-autoja (≥16 tonnia) rekisteröitiin Sveitsissä, Norjassa, Ruotsissa ja Alankomaissa.*


”Olemme päättäneet ajaa sähkökuorma-autojen vallankumousta, ja markkinajohtaja-asemamme Euroopassa on todiste siitä, että teemme juuri niin. Vaikka volyymit ovat edelleen alhaiset, näemme kiinnostuksen kasvavan nopeasti niin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa kuin muuallakin maailmassa. Vuonna 2021 saimme tilauksia, aiesopimukset mukaan lukien, yli 1 100 kuorma-autolle yli 20 maassa. Olen vakuuttunut siitä, että sähköisten, päästöttömien kuljetusten tarjoamisesta on tulossa keskeinen kilpailuetu”, sanoo Volvo Trucksin johtaja Roger Alm. 


Volvo Trucks aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2019 yhtenä ensimmäisistä kuorma-autobrändeistä maailmassa. Kun raskaiden täyssähköisten mallien Volvo FH:n, Volvo FM:n ja Volvo FMX:n tuotanto alkaa tänä syksynä, Volvolla on täydellisin sähkökuorma-automallisto globaalissa kuorma-autoteollisuudessa. Volvo on toimittanut sähköajoneuvoja laajalle joukolle asiakkaita Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen kuorma-autojen kokonaismyynnistä tulee olemaan sähköisiä vuoteen 2030 mennessä.


”Nämä luvut osoittavat selvästi, että myyntimme on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Laajemman sähkökuorma-automalliston myötä lähes puolet raskaasta tieliikenteestä voidaan sähköistää. Tämä osuus kasvaa entisestään, kun sähkökuorma-autojen ajomatka pitenee ja raskaiden kuorma-autojen latausinfrastruktuuria kehitetään edelleen, Roger Alm toteaa. 


*Lähde: IHS Markit, ihsmarkit.com. Eurooppa pois lukien Iso-Britannia


IHS Markitin tilastot rekisteröityjen sähkökuorma-autojen kokonaismäärästä (≥16 tonnia) Euroopassa vuonna 2021 pois lukien Iso-Britannia:
 

MaaMarkkinoiden kokonaisvolyymi
Sveitsi77
Norja56
Ruotsi47
Alankomaat42
Saksa37
Ranska25
Tanska21
Espanja11
Italia9
Unkari7
Puola4
Belgia3
Tsekin tasavalta2
Suomi2
Irlanti2
Itävalta1
Kokonaissumma346
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi