Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

TIMBERSPORTS kasvaa Pohjoismaissa – kansainvälinen naisten debyytti

TIMBERSPORTS®-extreme-urheilu on palannut, ja luvassa on täysimittainen kilpailukausi vuodelle 2022. Naisten puolella tiedämme jo, että ruotsalainen urheilija Tove Njåstad on ensimmäinen pohjoismainen kilpailija kansainvälisellä tasolla. International Women Cup -kilpailut järjestetään Wienissä 27. toukokuuta.

TIMBERSPORTS®-kilpailuissa ammattiurheilijat kilpailevat kirveillä ja sahoilla kuudessa eri lajissa. Extreme-urheilu on peräisin 1800-luvun alusta, ja se on viime vuosina vakiinnuttanut asemaansa yhä enemmän sekä maailmanlaajuisesti että Ruotsissa ja Pohjoismaissa. Pohjoismaissa miesurheilijat ovat kilpailleet vuodesta 2010 lähtien ja naisurheilijoiden kiinnostus on kasvanut vähitellen. Tänä vuonna pohjoismainen urheilija kilpailee ensimmäistä kertaa naisten kansainvälisissä kilpailuissa. 26-vuotias Tove Njåstad edustaa Ruotsia International Women Cup -kilpailuissa Wienissä 27. toukokuuta.

– Minulla on ollut pitkään tavoitteena kilpailla kansainvälisesti, ja nyt on sen aika. Hieman jännittää, mutta on erittäin hauskaa päästä kilpailemaan ja tavata muita eurooppalaisia urheilijoita, sanoo Tove Njåstad.

Kilpailu kokoaa yhteen eurooppalaisia urheilijoita. Urheilijat kilpailevat kolmessa eri lajissa. Single Buck- ja Stock Saw -lajeissa kilpaillaan käsisahalla sekä moottorisahalla, ja Underhand Chop -lajissa kilpaillaan kirveellä.

Panostus naisurheiluun

Naisten TIMBERSPORTS®-kilpailut ovat kansainvälisesti suuria, mutta toistaiseksi ei ole ollut kansainvälisesti kilpailevia pohjoismaisia edustajia. Kiinnostus sekä harjoittelua että kilpailemista kohtaan on kasvanut viime vuosina, kertoo Ruotsin maajoukkueen kapteeni ja Orsan harjoitushallista vastaava Hans-Ove Hansson.

– Naisurheilijoiden kiinnostus lajiin on lisääntynyt, mikä on erittäin hauskaa. Se, että Tove on ensimmäinen, joka kilpailee kansainvälisesti, tuntuu tärkeältä askeleelta urheilulle. Tänä vuonna on myös odotettavissa useita pohjoismaisia kilpailuja naisille, sanoo Hans-Ove.

Kilpailut voi katsoa STIHL TIMBERSPORTS® -tapahtuman Youtube-kanavalla.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi