Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Swappien uusi puhelinautomaatti ostaa ja myy älypuhelimia

Puhelinautomaatilla voi kierrättää vanhan älypuhelimen ja vaihtaa sen uudenveroiseksi huollettuun iPhone-puhelimeen. Ensimmäiset automaatit sijaitsevat Turussa, Tampereella ja Vantaalla.

Automaatille voi jättää vanhan älypuhelimen, saada siitä hyvityksen ja vaihtaa sen Swappien uudenveroiseksi huoltamaan iPhoneen. Automaatille voi tuoda myös rikkoutuneita puhelimia, jolloin Swappie hoitaa niiden kierrätyksen.

Kunnostettujen iPhone-puhelinten kauppaa johtava suomalainen Swappie tuo kauppakeskuksiin Pohjoismaiden ensimmäiset puhelinautomaatit. Automaatille voi jättää vanhan älypuhelimen, saada siitä hyvityksen ja vaihtaa sen Swappien uudenveroiseksi huoltamaan iPhoneen. Automaatille voi tuoda myös rikkoutuneita puhelimia, jolloin Swappie hoitaa niiden kierrätyksen.

Swappien tavoitteena on tehdä kunnostetuista älypuhelimista valtavirtaa ja tarjota sitä varten uusia mahdollisuuksia myydä sekä ostaa kunnostettuja puhelimia innovatiivista teknologiaa hyödyntäen. Uudenaikaiset automaatit lanseerataan ensi alkuun kolmessa kauppakeskuksessa eri puolilla Suomea: Turun Skanssissa, Tampereen Koskikeskuksessa sekä Vantaan Myyrmannissa.

“Tällä hetkellä vain noin 20 prosenttia vanhoista puhelimista päätyy Suomessa kiertoon. Kuitenkin valtaosa älypuhelinten päästöistä (83 %) syntyy valmistuksesta, kuljetuksesta ja ensimmäisen vuoden käytöstä. Vaihtamalla kunnostettuun iPhoneen säästää sekä rahaa että luontoa”, sanoo Swappie Suomen maajohtaja Minttu Rautiainen

“Suomalaiset rakastavat kaikenlaisia automaatteja – postipakettikin noudetaan mieluiten automaatilta. Me Swappiella haluamme tehdä vanhojen älypuhelinten kierrättämisen mahdollisimman helpoksi kuluttajille ja maksamme meille myytävistä puhelimista reilun hinnan. Automaateilla tämä onnistuu helposti, nopeasti ja luotettavasti ilman erillistä toimitusaikaa”, Rautiainen jatkaa.

Automaatit on valmistanut israelilainen Cellomat, joka kehittää jatkuvasti uusia keinoja älypuhelinten kiertotalouden edistämiseksi. Cellomatin patentoitu, tekoälyä hyödyntävä ja pilvipohjainen automaatti mahdollistaa puhelinten nopean ostamisen, vaihtamisen ja myynnin. 

Automaatti tarkistaa välittömästi vanhan puhelimen kunnon ja varmistaa IMEI-tunnistuksen avulla, ettei laite ole varastettu. Puhelinten oikeudellinen tila tarkistetaan kansainvälisesti kootusta CheckMEND-tietokannasta ja mustalle listalle joutuneet puhelimet palautetaan heti. 

“Olemme hyvin innoissamme yhteistyöstä Swappien kanssa ja siitä, että voimme yhdessä tuoda Suomeen automaatit, joilla älypuhelimen osto, myynti ja vaihto onnistuu sukkelasti. Asiakkaan näkökulmasta käyttökokemus on helppo ja nopea: hyvitys maksetaan tilille heti seuraavana arkipäivänä. Jos vaihtaa samalla uuteen huollettuun iPhoneen, ei tarvitse kuin maksaa välisumma. Puhelimen saa heti mukaan”, kertoo Cellomatin toimitusjohtaja Itzik Chayun.

Automaattiin jätetyt käytetyt iPhonet matkaavat eteenpäin Swappien tehtaalle, jossa ne kunnostetaan taas uudenveroisiksi ja laitetaan myyntiin Swappien verkkokauppaan, myymälöihin tai puhelinautomaatteihin. 

”Tämä on meidän asiakkaille odotettu uutinen. Haluamme monipuolisesti edistää kiertotaloutta ja Swappien puhelinautomaatti täydentää Skanssin entisestään laajoja palveluja. Ensimmäistä kertaa pystymme tarjoamaan asiakkaidemme käyttöön automaatin, joka palvelee käytetyn puhelimen myyntiä ja ostoa. Osa asiakkaistamme suosii vahvasti itsepalvelua ja toiset taas kaipaavat henkilökohtaista palvelua, jota edelleen saa liikkeistämme. Swappien automaatti vastaa uudella tavalla puhelimien kierrätykseen ja kysyntään. Kierrätys on helppoa, kun uudenveroiseksi huollettuun puhelimeen voi vaihtaa helposti kauppareissun varrella”, sanoo Skanssin kauppakeskusjohtaja Maarit Hurme.

Automaatit avattiin kuluttajille 10.3.2022. Kaikilla automaateista ostetuille puhelimilla on samat palautusehdot kuin Swappien verkkokaupassa, sisältäen 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeudet sekä 12 kuukauden takuun. Pilottiprojektin aikana automaateista kerätään myös palautetta, jota hyödynnetään konseptin kehittämiseen jatkossa.

Lue lisää automaateista: https://swappie.com/fi/swappien-puhelinautomaatit/

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi