Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

STIHL avaa uuden keskusvaraston – 58 000 m2 moderneja logistiikkaratkaisuja

Kansainvälinen perheyritys STIHL avasi uuden keskusvaraston Saksassa 14. marraskuuta. Varastosta vastaa Hellman Worldwide Logistics, ja kapasiteetin kasvun lisäksi se parantaa tehokkuutta ja antaa optimaalisen sijainnin tulevaisuudessa vahvasti kasvavalle akkusegmentille.

Dr. Nikolas Stihl (keskellä), Chairman of the STIHL Advisory Board and Supervisory Board, vihkii käyttöön uuden STIHL keskusvaraston Völklingenissä STIHL yrityksen edustajien ja Hellmannin edustajien kanssa.

STIHL avasi uuden korkeateknologisen keskusvaraston Völklingenissä, Saksassa, maanantaina 14. marraskuuta. 58 000 neliömetrin kokonaispinta-ala merkitsee STIHL yritykselle varastokapasiteetin kasvua sekä samalla konsernin logistisen tehokkuuden ja nopeuden parantamista. Tirolin tehtaalla valmistetut akkukäyttöiset tuotteet ja työkalut varastoidaan varastoon, mistä ne toimitetaan kaikille STIHL tytäryhtiöille ja valtuutetuille jälleenmyyjille. Ensimmäiset toimitukset tehtiin Völklingenistä jo elokuussa 2022, ja keskusvarasto tulee olemaan täydessä toiminnassa tammikuussa 2023.

 Völklingenin keskusvaraston avulla emme vain poista olemassa olevia ja ennakoitavissa olevia kapasiteetin pullonkauloja, vaan myös valmistaudumme optimaaliseen kasvuun, erityisesti akkusegmentissä, sanoo Dr. Nikolas Stihl, Chairman of the STIHL Advisory Board and Supervisory Board, ja jatkaa:

– Toimija voi pysyä alamme markkinajohtajana vain, jos logistiikan nopeus ja kustannustehokkuus ovat pitkällä aikavälillä kansainvälisesti kilpailukykyisiä.

Tehokkuutta älykkään teknologian ja suunnittelun avulla

58 000 neliömetrin kokonaispinta-alaan sisältyy myös 3 000 neliömetrin sisääntulokerros ja 1 600 neliömetrin toimistotila. Uudessa logistiikka- ja jakelukeskuksessa on modernit varastointi- ja keräilyteknologiat, kuten älykellot, jotka näyttävät varastotasot ja ohjeet, jotka korvaavat perinteisen käsiskannerin. Lisäksi älykkäiden ratkaisujen, kuten kapean käytävän ja leveän käytävän varastoinnin yhdistelmä mahdollistaa tilan sopeuttamisen optimaalisesti varastoitavan tavaran mukaan.

Suunniteltu lisäkasvua varten

STIHL investoi keskusvarastoon yli 150 miljoonaa euroa vuoteen 2032 mennessä. Esimerkiksi itseliikkuvia keräilylaitteita otetaan käyttöön lisää ensi vuodesta alkaen. Uuden keskusvaraston tontti on kokonaispinta-alaltaan 120 000 m2, mikä mahdollistaa keskusvaraston 30 000 m2:n lisälaajennuksen vuonna 2025 ja valmistaa STIHL yritystä myynnin kasvuun. Ranskassa, Saksassa ja Luxemburgissa on luotu kaikkiaan noin 120 uutta työpaikkaa.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi