Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Plugit Finland investoi 100 miljoonaa euroa latausinfrastruktuurin rakentamiseen

Johtava sähköisten ajoneuvojen latausratkaisutoimittaja Plugit Finland investoi 100 miljoonaa euroa latausinfrastruktuurin rakentamiseen. Tavoitteena on kiihdyttää sähköisen liikenteen kasvua. Kyseessä on Pohjoismaiden ensimmäinen aito Charging-as-a-Service (CaaS) -palvelumalli, joka ei edellytä asiakkaalta alkuinvestointeja.

Latausinfrastruktuuri sähköisen liikenteen investointien pullonkaulana 

Kysyntään nähden kehittymätön ja liian hitaasti kasvava latausverkosto on tällä hetkellä sähköisen liikenteen kalustoinvestointien pullonkaula niin yksityis- kuin ammattipuolellakin. Pahin pula on nopean latauksen mahdollistavista teholatauspisteistä. 

Etenkin raskaan sähköisen ammattiliikenteen latausjärjestelmät ovat yleensä vaativia toteuttaa ja edellyttävät räätälöityjä ratkaisuja. 

Kasvava sähköisten ajoneuvojen määrä ja sen myötä lisääntyvä latausinfrastruktuurin tarve edellyttävät helppokäyttöisten latauspalveluratkaisujen käyttöönottoa. 

”Tätä hetkeä varten on tehty töitä usean tiimin voimin kymmenen vuotta. CaaS-mallin tarkoituksena on nopeuttaa siirtymää kohti sähköistä liikennettä poistamalla epävarmuustekijöitä ja investointitarvetta. Olen ylpeä siitä miten kotimainen latausratkaisutoimittaja kiihdyttää omilla toimillaan sähköisen liikenteen kasvua”, tiivistää toimitusjohtaja Tommi Saarela Plugit Finland Oy:stä. 

Caas mahdollistaa kasvun 

Poistaakseen sähköisen liikenteen kasvun esteitä, Plugit investoi latausinfrastruktuuriin ja tuo ensimmäisenä aidon CaaS-mallin ammattiliikenteen ja yritysten käyttöön. CaaS eli lataaminen palveluna mahdollistaa sähköisen ajokaluston lataamiseen kuukausiveloituksella ilman raskaita alkuinvestointeja. 

CaaS-mallissa Plugit omistaa laitteet ja niihin välittömästi liittyvän infrastruktuurin. Asiakas maksaa lataamisesta esimerkiksi kapasiteetin, latausajan ja ladatun energian perusteella. Palvelusopimukseen voidaan määritellä erikseen myös huollon ja ylläpidon vasteajat sekä sopia kapasiteetin kasvattamisesta. 

Kun DIF Capital Partnersista tuli Plugitin enemmistöosakas vuonna 2021, se asetti tavoitteeksi kiihdyttää CaaS-mallin käyttöönottoa. Tavoitteen saavuttamiseksi DIF investoi 100 miljoonaa euroa, jonka Plugit käyttää kokonaan sähköisen latausinfrastruktuurin rakentamiseen. 

Älykkäitä latausratkaisuja kymmenen vuoden kokemuksella 

Plugit Finland perustettiin kymmenen vuotta sitten palvelemaan sähköistyvää liikennettä. Kasvun lisäksi Plugit on luonut sähköiselle liikenteelle uudenlaisia ratkaisuja ja tuonut lataamiseen älykkyyttä, kuten energiankäytön optimointia, kuormanhallintaa, pilvipalveluita ja kulutusjoustoratkaisuja. 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi