Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Opetusajoneuvojen valvonnassa tarkastettiin 200 autoa – puutteita löytyi runsaasti

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja poliisin kuljettajatutkintoon tulevien opetusajoneuvojen valvonnat ovat paljastaneet kuluvan vuoden aikana runsaasti puutteita.  Havaitut puutteet osoittavat, että valvonnalle on tarvetta.

Kuvassa väärin asennettu opetuspoljin.

”Valvonnoissa kiinnitimme huomiota opetusajoneuvojen vaatimuksiin, joita ovat opettajan lisäjarrupoljin, valkoinen opetuskolmio sekä korin ulkopuolinen peili. Lisäksi tarkastimme opetuksen liittyvät luvat, eli autokoululuvalla toimivilta liikenneopettajalupa ja opetusluvalla opettavilta opetusluvan asianmukaisuus”, kertoo Traficomin asiantuntija Joni Palonen.

Neljän eri valvontapäivän aikana tarkastettiin noin 200 kuljettajatutkintoon tulevaa ajoneuvoa yhdeksällä eri paikkakunnalla.

Valvonnat paljastivat muun muassa kaksi luvatonta liikenneopettajaa, kaksi ajo-oikeudetonta henkilöä ja useamman tapauksen jossa opettajalla ei ollut esittää valvontatilanteessa liikenneopettajalupaa.

Lisäksi valvonnassa tuli ilmi epäkuntoisia ja määräysten vastaisia opetusajoneuvoja, muun muassa katsastamaton, vakuuttamaton ja omistussuhteiltaan epäselvä ajoneuvo. Kahden opetusajoneuvon lisäjarrupoljin oli joko virheellisesti kiinnitetty tai käyttöteholtaan liian heikko.

”Havaitut puutteet osoittavat, että valvonnalle on tarvetta. Olemme saaneet paljon palautetta, että erityisesti lisäjarrupolkimen asennuksessa on puutteita. Nyt tehdyt valvonnat osoittavat, että myös muissa asioissa on parantamisen varaa. Tulemme jatkamaan valvontaa myös vuonna 2023,” toteaa Traficomin päällikkö Max Fogdell.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi