Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegian kuljetti 1,9 miljoonaa matkustajaa syyskuussa – liikematkustajat palaavat

Syyskuussa Norwegianilla oli 1,9 miljoonaa matkustajaa ja yhtiö saavutti yli 85 prosentin käyttöasteen.

– Syyskuu oli jälleen vilkas kuukausi, jolloin matkustajia oli paljon Pohjoismaissa, Pohjoismaihin ja Pohjoismaista. Siirryttäessä kohti syksyn lomakautta olemme havainneet, että kysyntä ulkomaan kohteisiin – sekä kaupunki- että rantakohteisiin – on erityisen korkeaa. Pohjoismaisilla matkustajilla on edelleen kova halu matkustaa ulkomaille. Olemme myös ilahtuneita, että liikematkamarkkinat ovat piristyneet kesäkauden jälkeen. Liikematkustajien määrä on nyt pandemiaa edeltävällä tasolla useimmilla Norjan sisäisillä reiteillä, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 873 850 matkustajaa syyskuussa, kun syyskuussa 2021 matkustajia oli 977 719. Käyttöaste oli 85,2 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 618 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä oli 2 230 miljoonaa istuinkilometriä. Syyskuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 67 lentokonetta ja lensi 98,9 prosenttia reittilennoista. Täsmällisyys mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 80,1 prosenttia syyskuussa. Kaikista lennoista 95 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä.

– Ennakoimme kysynnän heikkenevän talvikauteen siirryttäessä. Norwegian on valmistautunut hyvin kohtaamaan tämän hiljaisemman ajanjakson huolellisella reittisuunnittelulla, joustavilla power-by-the-hour (PBH) -sopimuksiin perustuvilla vuokraehdoilla sekä hyvillä sopimuksilla ammattiliittojemme kanssa. Olemme hiljattain julkistaneet kesän 2023 aikataulun, jossa on entistäkin parempi tarjonta suosittuihin kaupunki- ja rantakohteisiin eri puolille Eurooppaa. Tämä merkitsee myös sitä, että palkkaamme parhaillaan 700 uutta kollegaa eri tukikohtiimme, sanoo Geir Karlsen.

Syyskuussa Norwegian ja Widerøe saivat päätökseen Norjan sisäisiä lentoja koskevan yhteistyösopimuksensa, joka tarjoaa matkustajille lisää valinnanmahdollisuuksia ja joustavuutta. Norwegianin hiljattain julkistama kesäaikataulu tarjoaa myös lisää lähtöjä suosituimpiin kohteisiin ja suuremman määrän kohteita.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi