Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Neste toimittaa Air France-KLM Groupille yli miljoona tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta

Air France-KLM Group (AF-KLM) ja Neste laajentavat yhteistyötään uudella strategisella kumppanuudella Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ -tuotteen toimittamiseksi Air France-KLM Groupille. Tämä kahdeksan vuoden sopimus on yksi ilmailualan suurimmista uusiutuvaa lentopolttoainetta koskevista sopimuksista.

  • Neste toimittaa Air France-KLM Groupille yli 1 000 000 tonnia (noin 1,26 miljardia litraa) Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ -tuotetta kahdeksan vuoden aikana vuodesta 2023 alkaen.
  • Sopimus on yksi ilmailualan suurimmista uusiutuvaa lentopolttoainetta koskevista sopimuksista, ja se tukee Air France-KLM Groupin sitoutumista vastuullisempaan ilmailuun.
  • Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* fossiilisen polttoaineen käyttöön verrattuna. 

Air France-KLM Group on sitoutunut vähentämään ympäristövaikutustaan. Sen tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia lentoasiakaskilometriä kohti vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2019 lähtötasoon. Tavoite on osa tieteeseen perustuvia ilmastotavoitteita (SBTi, Science Based Targets initiative). Air France-KLM Group vähentää päästöjään sisällyttämällä lentopolttoaineeseen 10 prosenttia uusiutuvaa lentopolttoainetta vuoteen 2030 mennessä sekä uudistamalla kalustoa ja lentämällä entistä ekologisemmin. Sopimus Nesteen kanssa on osa pitkäaikaisten toimitussopimusten ensimmäistä sarjaa, ja se edistää Air France-KLM Groupin vuodelle 2030 asettaman 10 prosentin tavoitteen saavuttamista. 

”Neste on täysin sitoutunut auttamaan ilmailualaa saavuttamaan tavoitteen nettonollapäästöistä vuoteen 2050 mennessä, ja uusiutuva lentopolttoaine on tässä keskeinen tekijä. Tämänpäiväinen ilmoitus on merkittävä edistysaskel yhteistyössämme Air France-KLM Groupin kanssa, ja se korostaa jatkuvaa tukeamme yrityksille kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä. Nesteen tavoitteena on auttaa asiakkaita vähentämään päästöjä ainakin 20 miljoonalla CO2-ekvivalenttitonnilla vuodessa vuoteen 2030 mennessä Nesteen uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen avulla”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus.

“Tämä merkittävä kumppanuus Nesteen kanssa on tärkeä ja konkreettinen askel toimintojemme hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Tämä sopimus ilmentää pitkäaikaista sitoutumistamme uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetin kehittämiseen ympäri maailmaa koko ilmailualan hyödyksi”, sanoo Fatima Gloria de Soussa, Director Sustainability, Air France-KLM Group.

Sopimus on jatkoa uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksille Air France-KLM Groupille. Toimitukset alkoivat vuonna 2019, mutta yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä jo monien vuosien ajan. KLM oli ensimmäisiä lentoyhtiöitä, jotka alkoivat käyttää Neste MY Uusiutuvaa Lentopolttoainetta.

”Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen tuottajana autamme ilmailualaa rakentamaan vastuullisempaa tulevaisuutta jo tänään. Pitkäaikainen yhteistyömme Air France-KLM Groupin kanssa on osoitus siitä, että työskentelemme yhdessä monella eri alueella. Ensi vuoden loppuun mennessä Nesteen vuotuinen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia. Olemme valmiita tukemaan Air France-KLM Groupia ja muita lentoyhtiöitä Euroopassa ja kaikkialla maailmassa”, sanoo Thorsten Lange, Nesteen Renewable Aviation -liiketoimintayksikön johtaja.

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on jo saatavilla oleva ratkaisu. Sitä voidaan käyttää niin sanottuna drop-in-polttoaineena nykyisissä moottoreissa ja lentoasemien polttoaineiden jakelujärjestelmissä ilman niihin tehtäviä uusia investointeja. Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine valmistetaan sataprosenttisesti vastuullisesti hankituista uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. 

*) Puhtaassa muodossa käytettynä. Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä (esim. CORSIA)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi