Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Neste ja Hellenic Petroleum aloittavat uusiutuvan lentopolttoaineen toimitukset Kreikkaan ja Aegean Airlines -lentoyhtiölle

Neste ja HELLENIC PETROLEUM -konserni ovat tehneet sopimuksen Neste MY Uusiutuvan LentopolttoaineenTM kaupallisesta jakelusta Kreikan johtavan lentoyhtiön Aegean Airlinesin lennoille.

HELLENIC PETROLEUM -konserni varmistaa tytäryhtiönsä EKOn välityksellä Nesteen tuottaman uusiutuvan lentopolttoaineen toimitukset Thessalonikin Makedonia-lentoasemalta lähteville AEGEANin lennoille. Lentoasema on AEGEANin lentoliikenteen solmukohta. Ratkaisun odotetaan laajenevan pian Ateenan kansainväliseltä lentoasemalta lähteviin lentoihin. 

HELLENIC PETROLEUM -konsernilla on asiantuntemusta lentopolttoaineen toimittajana ja jakelijana ja Nesteellä osaamista uusiutuvan lentopolttoaineen tuottajana ja toimittajana. Sopimus yhdistää nämä kaikki ja tuloksena ovat uusiutuvan lentopolttoaineen turvalliset ja luotettavat toimitukset Kreikassa. Uusiutuva lentopolttoaine on maailmanlaajuisesti toteuttamiskelpoisin vaihtoehto, jolla voidaan vähentää ilmailualan hiilidioksidipäästöjä lähitulevaisuudessa. 

Sopimus vastaa HELLENIC PETROLEUM -konsernin strategista tavoitetta tulla vähähiilisten energiaratkaisujen tarjoajaksi ja pienentää hiilijalanjälkeään 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö pyrkii myös auttamaan lentoyhtiöitä ja lentoasemia mukautumaan ennakoivasti Euroopan unionin tuleviin uusiutuvaa lentopolttoainetta koskeviin tavoitteisiin vuoteen 2025 mennessä.

”Neste on maailman johtava uusiutuvien polttoaineiden tuottaja. Yhteistyömme on tärkeää, kun toteutamme konsernimme energiamurrosta koskevaa strategista Vision 2025 -suunnitelmaa. Tämä hanke on yksi monista, joiden avulla tulemme asteittain lisäämään uusiutuvien polttoaineiden käyttöä. Olemme ylpeitä, että voimme yhdessä Nesteen kanssa auttaa AEGEANia ja Kreikan ilmailualaa pienentämään hiilijalanjälkeään”, kommentoi Konstantinos Panas, HELLENIC PETROLEUM RSSOPP:n toimituksista ja myynnistä vastaava johtaja.

”On hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä HELLENICin kanssa, jotta Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaineemme tulee saataville Kreikassa ja Aegean Airlinesille. Yhteinen tavoitteemme on vähentää ilmailun hiilijalanjälkeä, ja olemme sitoutuneet työskentelemään yhdessä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Neste on lisäämässä uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteettia 1,5 miljoonaan tonniin vuoden 2023 loppuun mennessä, mikä on enemmän kuin koko Kreikan lentopolttoaineen kysyntä oli ennen koronapandemiaa. Meidän on toimittava nyt – uusiutuva lentopolttoaine on keskeinen ja toimivaksi havaittu ratkaisu, jonka ilmastohyödyt ovat selvät, ja sitä on saatavilla jo nyt”, kommentoi Nesteen Renewable Aviation -liiketoimintayksikön Euroopan johtaja Jonathan Wood.  

Neste MY Uusiutuva LentopolttoaineTM valmistetaan 100-prosenttisesti vastuullisesti hankituista, uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. Puhtaassa muodossa Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna.

* Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä (esim. CORSIA)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi