Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Mercedes-Benz T-sarja – Kompaktin kokoluokan premium tila-auto aktiiviseen elämään

Uudessa Mercedes-Benz T-sarjassa yhdistyvät kompaktit ulkomitat ja reilut tilat. Viisipaikkaisen T‑sarjan kokonaispituus on 4 498 millimetriä, leveys 1 859 mm ja korkeus 1 811 mm. Uutuuden hinnasto julkaistaan kesäkuussa ja ensimmäisen autot saapuvat Suomeen Q3 lopulla. Pitkän akselivälin jopa seitsemänpaikkainen malli on tulossa myöhemmin.

T-sarjassa on muitakin etuja, jotka tekevät arjesta perheille ja vapaa-ajan harrastajille helpompaa ja miellyttävämpää: vain 561 millimetriä matala kuormausreuna helpottaa raskaiden tavaroiden pakkaamista autoon. T-sarjan tavaratilan tilavuus vaihtelee vajaasta 520 litrasta aina 2 390 litraan saakka.

Tilaa koko perheelle – takaistuimelle mahtuu jopa kolme lastenistuinta

Reilu tavaratila, johon mahtuvat kaikki vapaa-ajan viettoon tarvittavat välineet. Liukuovien ansiosta autoon meno ja siitä poistuminen sekä auton kuormaus sujuu helposti. Uudella T-sarjalla Mercedes-Benz tuo kompaktien tila-autojen segmenttiin lisää mukavuutta ja avaa samalla uuden oven tähtimerkin maailmaan kaikille, jotka tarvitsevat paljon tilaa. Täysin uudessa mallissa yhdistyvät monikäyttöisyys ja reilut tilat sekä laadukas varustetaso: uusi T-sarja tarjoaa kokoluokassaan ainutlaatuisia varusteyksityiskohtia: niitä ovat vakiovarusteinen MBUX-multimediajärjestelmä, Keyless Go, tunnelmavalaistus, istuinverhoilu Artico-tekonahka/Microcut sekä monet somiste-elementtivaihtoehdot. Mittavat turvallisuusvarusteet vakiona, sisältäen seitsemän turvatyynyä ja lukuisia ajoavustinjärjestelmiä, tekevät autosta modernin ja luotettavan kumppanin perheiden ja aktiiviharrastajien ajoihin.

Poimintoja Mercedez-Benz T-Sarjan ominaisuuksista:

  • Tavaratilan kuormausreuna on 56 senttimetrillään erittäin matala, joten tavaroiden pakkaaminen ja purkaminen onnistuu miellyttävästi.
  • Kattokaiteet muuntuvat muutamalla kädenliikkeellä kattotelineeksi, jolle voi kuormata 80 kiloa tavaraa.
  • T-sarjalla voi vetää asuntovaunua ja venetraileria, sillä sen jarrullinen perävaunupaino on 1 500 kg.
  • Molempien liukuovien aukot ovat leveydeltään 614 millimetriä ja korkeudeltaan 1 059 mm.
  • MBUX-multimediajärjestelmän (Mercedes‑Benz User Experience) älykäs puheavustin ”Hey Mercedes” ymmärtää jopa 28 kieltä. Sen avulla on mukava ja helppo käyttää auton tieto- ja viihdetoimintoja. Esimerkiksi Mercedes me connect -palvelujen yhteydessä navigointijärjestelmää voi ohjailla puhekielisillä komennoilla. 
  • Style- ja Progressive-malliversioissa vakiovarusteinen tunnelmavalaistus luo auton sisätilaan erilaisia valotunnelmia jopa 8 eri värin avulla.
  • Digitaalisten laskentojen ja dynamometreissä suoritettujen testiajojen jälkeen uuden T-sarjan prototyypit ja esisarjan autot ovat selvittäneet yli 500 yksittäistä testiä ympäri Euroopan. Kahden talven ja kahden kesän yli ulottuneissa lukuisissa koeajoissa tämä kompakti tila-auto joutui selviytymään 25 Celsius-asteen pakkasista ja 40 Celsius-asteen kuumuudesta.
  • 7 turvatyynyä vakiovarusteena: kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, ikkunaturvatyynyt, rintakehän ja pään alueen sivuturvatyynyt sekä keskiturvatyyny kuljettajan ja etumatkustajan välissä.
  • Moottorivaihtoehtoina tulevat olemaan kaksi bensiini- ja kaksi dieselmoottoria. Vaihteistoina on valittavissa manuaali tai 9-portainen automaattivaihteisto. 
  • Täyssähköinen EQT-malliversio esitellään myöhemmin tänä vuonna.
  • Pitkäakselivälisen L2-version tuotanto alkaa 5/23

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi