Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kia jatkaa ennätystahdissa – alkuvuoden toiseksi suosituin automerkki

Kia on onnistunut jatkamaan aiempien vuosien ennätystehtailua Suomessa. Toukokuun jälkeen Kia on Suomen toiseksi eniten ensirekisteröity automerkki.

Autoalalla on eletty poikkeuksellisia aikoja jo muutaman vuoden ajan. Kian vahvasti sähköistynyt ja moderni mallisto on kuitenkin vuosi toisensa jälkeen valloittanut suurempia markkinaosuuksia, eikä kuluva vuosi ole tuonut tähän asiaan muutosta. Vuoden 2022 viiden ensimmäisen kuukauden aikana Suomessa on ensirekisteröity ennätykselliset 3 085 Kiaa, mikä oikeuttaa rekisteröintitilastojen toiseen sijaan ja 8,7 prosentin markkinaosuuteen. Myös kappalemäärällä mitattuna Kian ensirekisteröinnit ovat kasvaneet 1,7 prosenttia, vaikka samaan aikaan kokonaismarkkina on pienentynyt lähes 23 prosenttia. Toukokuussa uusia Kia-malleja ensirekisteröitiin 742 kappaletta, mikä oikeutti ennätykselliseen 9,6 prosentin markkinaosuuteen.

– Viime vuosien määrätietoinen työ kantaa nyt hedelmää. Nämä luvut myös tukevat alkuvuoden aikana nähtyjä vahvoja kaupanpäättämislukuja meidän jälleenmyyjäverkostoltamme, ja tästä on mahtava jatkaa eteenpäin, iloitsee Kia Finlandin Brand Director Rami Kittilä.

Laaja pohja kasvulle

Kian vahvan suorituksen perustana toimii monipuolinen ja moderni mallisto. Viime vuoden puolella uudistunut Ceed on ollut alkuvuoden osalta Kian selkeästi suosituin malli yli 900 kappaleen ensirekisteröinnillä. Jos mukaan lasketaan vielä samaan tuoteperheeseen kuuluvat linjakkaat ProCeed sekä XCeed nousee mallisarjan ensirekisteröintien kokonaismäärä lähes 1 300 kappaleeseen.

Toiseksi suosituimpana mallina tulee niin täyshybridinä, ladattavana hybridinä kuin täyssähkönä tarjolla oleva Kia Niro. Kolmatta sijaa Kian oman malliston keskuudessa pitää hallussaan B-segmentin perinteinen kestosuosikki Rio. Keväällä mallistoonsa olennaisena täydennyksenä lataushybridiversion saanut Sportage on myös hyvässä nosteessa, ja kasvua vuoden takaisiin lukuihin on jo yli 27 prosenttia.

Kialla on myös erittäin vahva jalansija sähköautojen markkinassa. Kian sähköautoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 480 kappaletta, mikä oikeuttaa markkinoiden ensimmäiseen sijaan. Kian sähköisen malliston lippulaiva EV6 on Suomen toiseksi eniten rekisteröity sähköauto 343 kappaleella.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi