Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kempower Mer Norwayn uudeksi pikalatauskumppaniksi

Mer, yksi Euroopan johtavista latausoperaattoreista, on valinnut Kempowerin uudeksi sähköautojen pikalatauskumppanikseen Norjassa. Kempower ja Mer Norway ovat allekirjoittaneet raamisopimuksen Kempowerin DC-pikalatausteknologian toimittamisesta Norjaan.

Kempower S-Series -lataussatelliittijärjestelmä on sähköajoneuvojen pikalatausjärjestelmä suurille ja laajoille kalustoille. Järjestelmä sopii erityisen hyvin sähköbussien ja -autojen samanaikaiseen ja toistuvaan pikalataukseen.

Mer Norwayn tavoitteena on tarjota kestävää sähköistä liikkumista kaikille ja yhtiö aikoo perustaa Kempowerin teknologialla varustettuja latausasemia laajalla skaalalla.

Eurooppalaisella latausyrityksellä Merillä on toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja Itävallassa ja yhtiön omistaa Statkraft, Euroopan suurin uusiutuvan energian tuottaja. Merillä on yli vuosikymmenen kokemus sähköautojen latauksesta. Jo vuonna 2009 perustettu Mer Norway (aiemmin Grønn Kontakt) on ollut yksi johtavista latausoperaattoreista Norjassa, joka tunnetaan myös sähköisen liikenteen edelläkävijämaana. Tänä aikana Mer Norway on perustanut yli 300 pikalatausasemaa eri puolille Norjaa.

– Tavoitteenamme on tehdä kestävä sähköinen liikkuminen helpoksi ja tuoda se kaikkien saataville. Meillä on kunnianhimoinen rakennusohjelma Norjassa pysyäksemme mukana tässä vahvassa siirtymässä kohti sähköistä liikennettä. Asiakkaamme ovat kaiken toimintamme keskiössä ja olemme iloisia aloittaessamme yhteistyön Kempowerin kanssa, koska he selkeästi jakavat saman vision Merin kanssa, sanoo Nicholai Sheridan Jørgensen, managing director, Mer Norway.

– Olemme erittäin iloisia yhteistyöstämme Mer Norwayn kanssa. Kempower on viime aikoina saanut vahvan jalansijan Norjan latausmarkkinalta, ja odotamme innolla latauskokemuksen kehittämistä edelleen yhdessä Merin asiakkaiden eli norjalaisten sähköautoilijoiden kanssa, sanoo Tomi Ristimäki, Kempowerin toimitusjohtaja.

Vuosien ajan Norja on ollut johtavassa asemassa autojen sähköistämisessä: vuonna 2021 kaksi kolmasosaa uusista myydyistä autoista Norjassa oli sähkökäyttöisiä.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi