Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Greenstation avasi jo toisen Kempowerin teknologiaa hyödyntävän sähköautojen pikalatausaseman Norjassa

Pohjoismaiden johtava sähköautojen pikalatausteknologian tarjoaja Kempower on toimittanut pikalatausratkaisun Greenstationin toiselle latausasemalle Norjan Byrkjeloon. Asemalla on käytössä Kempower Satellite -latausjärjestelmä, jonka kahdeksan satelliittia tuottaa jokainen jopa 150 kW:n pikalataustehon.

Kempower on toimittanut pikalatausratkaisun Greenstationin toiselle latausasemalle Norjan Byrkjeloon. Kuvassa Greenstationin Roar Nygaard avajaisissa.

Kempower ChargEye -taustajärjestelmä on räätälöity Greenstationille ja latausaseman suuriin näyttöihin, sujuvoittaen sähköautoilijan latauskokemusta. Greenstation on integroinut Kempowerin satelliittilatausjärjestelmän akkujärjestelmään, mikä mahdollistaa pienemmän sähköliittymän paikan päällä.

Norjalla on johtoasema kansainvälisillä sähköautomarkkinoilla. Maassa on kansainvälisesti katsottuna korkein sähköautojen markkinaosuus asukasta kohden ja suurin ladattavien autojen markkinaosuus uusien sähköautojen myynnistä. Yli 86 % uusien henkilöautojen rekisteröinneistä oli nollapäästöisiä vuonna 2021. Lisäksi lähes neljännes kaikista Norjan teillä liikennöidyistä henkilöautoista oli ladattavia sähköautoja. Norjan hallitus on asettanut edelleen kunnianhimoisia tavoitteita sähköautojen yleistymiseksi, mukaan lukien vaatimus kaikkien myytävien henkilöautojen päästöttömyydestä vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on myös, että 50 prosenttia Norjan teillä liikennöivistä raskaista ajoneuvoista olisi päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä.

Samaan tapaan kuin viime vuonna avattu ensimmäinen Greenstationin Norjan latausasema Straumessa, Byrkjelon latausasema tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen sähköautoilijoille. Latausasema on suunniteltu alusta loppuun sähköautoilijan lähtökohdista. Kempowerin satelliittinäytöt ja suuret infonäytöt on integroitu toimimaan yhdessä. Suuret näytöt ohjaavat asiakkaat rekisterinumeron avulla heille varatuille latauspaikoille sekä auttavat sähköautoilijaa latauksen aikana.

Kuljettajat voivat maksaa latauksen helposti pankkikortilla tai rekisterikilven automaattisen tunnistuksen avulla. Nämä maksuvaihtoehdot ovat harvinaisia, sillä latausasemat tyypillisesti vaativat maksua sovelluksen tai radiotaajuisen etätunnistuksen (RFID) kautta.

”Greenstation nostaa latauskokemuksen rimaa Norjassa tarjoamalla kuljettajille todella innovatiivisia ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja. Latauksen hallintajärjestelmä Kempower ChargEye tekee lataamisesta yksinkertaista ja kaikin puolin miellyttävää. Greenstation-asemalla laturimme on integroitu akkujärjestelmään, mikä mahdollistaa pienemmän sähköliittymän paikan päällä”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

”Byrkjelon uusi latausasema tekee hyvää paikalliselle yhteisölle, kunnalle, yrityksille ja matkailijoille. Pikalatausaseman myötä yhä useammat sähköautoilijat pääsevät hyötymään yksinkertaisesta latauskokemuksestamme, sekä mahdollisuudesta maksaa lataus mahdollisimman helposti. Teemme innoissamme yhteistyötä Kempowerin kanssa, jota pidämme keskeisenä toimijana aidosti käyttäjäystävällisen latauskokemuksen toteuttamisessa”, toteaa Leanne Drøyer, Head of Greenstation.

Lähiaikoina avataan uusi Greenstation -asema myös Gjøvikiin, Norjaan, jolloin Greenstationin latausasemien määrä Norjassa nousee kolmeen. Greenstation suunnittelee avaavansa 10 latausasemaa Norjaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Yhtiön suunnitelmissa on asentaa latausasemia maailmanlaajuisesti, ja perustaa 1000 latausasemaa vuoteen 2030 mennessä.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi