Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Garmin Varia RCT716 – pyörän takatutka valolla ja kameralla

Garmin on tänään esitellyt Varia™ RCT716-takatutkan kameralla ja takavalolla. Uusimmalla tutkatekniikalla varustetun Varia RCT716:n ajon aikana jatkuvasti kuvaama terävä ja selkeä videomateriaali1 antaa pyöräilijälle mielenrauhaa tien päällä.

“Pyöräilijät eri puolilla maailmaa ovat jo vuosien ajan luottaneet Varia-takatutkaan ja sen kykyyn parantaa heidän tietoisuuttaan lähestyvistä ajoneuvoista. Esittelemme nyt RCT716-takatutkan tuoreimpana lisäyksenä pyöräilyturvallisuustuotemallistoomme”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttaja­myynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. “Pyöräilijät voivat nyt lähteä ajolenkille turvallisin mielin tietäessään, että Varia RCT716-takatutka-aktivoitu takavalo varoittaa autoilijoita edessä olevasta pyöräilijästä, ja laitteen kamera kuvaa jatkuvasti ja tallentaa tarvittaessa videotodisteen mahdollisista tapahtumista.”

Varia RCT716-takatutkan uusia ominaisuuksia:

  • Integroitu kamera: Kuvaa terävää ja kirkasta 1080p/30 fps-videokuvaa.
  • Automaattinen tapahtumien tallennus: Jos laite havaitsee tapahtuman, se tallentaa automaattisesti videokuvaa ennen tapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen.
  • Varia-sovelluksen lisätoiminnot: Kuvatun videomateriaalin katselu, videoiden siirto ja kamera-asetusten mukautus, mm. tietoja sisältävät peittokuvat.

Riippumatta siitä, missä tai mihin aikaan pyörällä liikutaan, Varia RCT716 tarjoaa lyömättömiä Garmin-pyöräilyturvallisuusominaisuuksia, mm.:

  • Maksimaalinen tietoisuus: Visuaaliset ja ääni-ilmoitukset varoittavat takaa lähestyvistä ajoneuvoista jopa 140 metrin päästä.2
  • Loistava näkyvyys: Takavalo näkyy kirkkaana ja kauas, jolloin autoilijat pystyvät havaitsemaan pyöräilijän jo ennen kuin ajoneuvo näkyy tutkassa.

Varia RCT716-takatutka on yhdistettävissä yhteensopivaan Garmin Edge®-pyörätietokoneeseen, Garmin-älykelloon tai Varia-älylaitesovellukseen. Yhteensopivaan älypuhelimeen pariliitettynä laite on yhdistettävissä kolmannen osapuolen sovelluksiin (esim. Ride with GPS), joiden avulla takatutkailmoitukset näkee kartan peittokuvina.

Varia RCT716:n akku kestää jopa 5 tuntia, kun tutka ja takavalo ovat päällä. Kamera kuvaa jatkuvasti 1080p-videokuvaa.

Varia RCT716-takatutkan suositushinta on 419,00 euroa, ja laite on saatavilla Q2/2022 kuluessa Garmin-jälleenmyyjillä sekä garmin.fi -sivustolla.

1 Laitteen kameratoiminnan käyttö on säänneltyä tai kiellettyä tietyillä alueilla. Laitteen käyttäjän vastuulla on tuntea kullakin alueella sovellettavat lainsäädäntö ja yksityisyyden suoja, sekä noudattaa niitä, jos kameratoimintoa aiotaan käyttää.

Pariliitettynä yhteensopivaan Garmin Edge-pyörätietokoneeseen, Garmin-älykelloon tai Varia-älylaitesovellukseen.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi