Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Garmin inReach Mini 2 Marine Bundlen avulla pidät yhteyttä jopa 30 päivää

Garmin on julkistanut tänään inReach® Mini 2 Marine Bundlen, joka sisältää kaksisuuntaisella viestinnällä ja SOS-toiminnolla1varustetun satelliittiviestintälaitteen ja kätevän venetelineen. inReach Mini 2-laitteessa on paljon ominaisuuksia, jotka tekevät vesillä liikkumisesta turvallisempaa, mm. kaksisuuntainen viestintä, paikannustoiminnot ja säätiedot.

Laite toimii maailmanlaajuisessa Iridium®-satelliittiverkossa. Hätätilanteessa voi aktivoida interaktiivisen SOS-viestin Garmin IERCC-palveluun, joka on 24 t./vrk toiminnassa oleva hätäpalveluiden koordinointikeskus.

“Suorituskykyisen ja luotettavan inReach Mini 2:n avulla veneilijät, kalastajat ja purjehtijat pystyvät pitämään yhteyttä kotiin jääneisiin läheisiin myös matkapuhelinverkon ulkopuolella”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttajamyynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. “Paras suunnitelma on valmistautua kaikkeen. Siksi Garmin-satelliittiviestintälaitteista on tullut kaikkien vesilläliikkujien luottokumppaneita.”

Optimoitu vesillä liikkumiseen

Pienen mutta tehokkaan inReach Mini 2-laitteen mitat ovat 5,17 x 9.90 cm ja paino 100 g. IPX7-luokituksen2saanut laite voidaan pariliittää yhteensopiviin veneilyelektroniikkalaitteisiin, mm. GPSMAP® 8400-mallistoGPSMAP 723/923/1223-karttaplotterit ja quatix® 7-veneily-GPS-älykellot, tai käyttää itsenäisesti. Langattoman laiteyhteyden kautta inReach Mini 2-satelliittiviestintälaitetta voi hallita etänä ja esim. lähettää ja vastaanottaa viestejä, käynnistää ja pysäyttää seurannan sekä hätätilanteessa aktivoida SOS-toiminnon pariliitetystä laitteesta. inReach Mini 2:n voi kiinnittää turvallisesti ja ladata sopivassa paikassa, missä se ei vie tilaa veneen ohjauspulpetista. Laitteen mukana pakkauksessa on ruuvattava teline ja 12V-virtajohto.

Niin vesillä kuin rannassakin inReach Mini 2:n käyttöaika on pidempi, jopa 14 päivää jatkuvassa käytössä 10 minuutin vakiopaikannusvälillä.

Erinomainen akun kesto

Niin vesillä kuin rannassakin inReach Mini 2:n käyttöaika on pidempi, jopa 14 päivää jatkuvassa käytössä 10 minuutin vakiopaikannusvälillä. Kun valitaan 30 minuutin paikannusväli, akun kestoa pystytään entisestään pidentämään jopa 30 päivään jatkuvassa käytössä3. Jos matkapuhelinverkon ulottumattomissa liikutaan vain satunnaisesti, inReach Mini 2:n akku säilyy ladattuna ja käyttövalmiina jopa vuoden ajan, kun laitteen virta on kytketty pois päältä. inReach Mini 2-laitetta voi siis säilyttää vaikka veneessä varmuuden varalta.

Valmiina seikkailuihin

inReach Mini 2 tallentaa automaattisesti käyttäjän toiminnan ja passiivisesti reitin. Jos laitteen käyttäjä eksyy, hän voi valita TracBack®-toiminnon, jolloin laite määrittää kuljetun reitin ja opastaa samaa reittiä takaisin lähtöpisteeseen.

Navigoinnissa on apua myös inReach Mini 2:n sähköisestä kompassista, joka näyttää tarkan suunnan myös silloin, kun ei liikuta. GPS-verkon lisäksi inReach Mini 2 käyttää GALILEO-, QZSS- ja BeiDou-satelliittiverk­ko­ja ja saa satelliittiyhteyden nopeammin ja toimii haastavammissa ympäristöissä kuin pelkkää GPS:ää käytettäessä.

inReach Mini 2:n intuitiivisen käyttöliittymän ansiosta sijaintipäivitykset, sääennusteet ja viestit voi tarkistaa aiempaa nopeammin. Käyttämällä inReach Mini 2:n uutta “quick view”-toimintoa voi selata näppärästi laitteen widgetejä. Kutakin widgetiä voi tarkastella yksityiskohtaisesti laitteen terävällä ja tarkalla näytöllä, joka optimoitu kaikkiin olosuhteisiin.

inReach Mini 2-laitteen ominaisuuksia voi parantaa entisestään lataamalla Garmin Explore Mobile-sovelluksen, jolla voi seurata, synkronoida ja jakaa retken missä vain. Kun mobiililaite ja inReach Mini 2 on pariliitetty, viestejä voi naputella nopeasti, vastaan­ottaa ajantasaisia säätietoja, ladata erilaisia karttoja, tarkastella tehtyjä matkoja, jne. mobiililaitteella.

Seikkailujen reaaliaikainen jakaminen

inReach Mini 2:n sijainninjakotoimintojen avulla ystävät ja perheenjäsenet voi ottaa virtuaalisesti reissuun mukaan myös silloin, kun matkapuhelinverkkoa ei ole käytettävissä. Sijainnin voi jakaa milloin tahansa käyttämällä inReach MapShare-sivua tai viesteihin upotettuja GPS-koordinaatteja. Kaverit ja muut läheiset pystyvät myös ottamaan suoraan yhteyttä inReach Mini 2-laitteen käyttäjään ja esimerkiksi tarkistamaan arvioidun saapumisajan satamaan, tiedustelemaan onko tullut kalaa tai onnittelemaan saavutuksista.

Apua hätätilanteissa 24 t./vrk

inReach Mini 2-laitteen SOS-painikkeen avulla voi aktivoida nopeasti SOS-toiminnon, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Kun SOS on aktivoitu, inReach Mini 2 lähettää hätäsignaalin Garmin IERCC-palveluun. inReach Mini 2-laitteen kaksisuuntaisen viestinnän ansiosta IERCC-keskus pystyy pitämään yhteyttä hätään joutuneeseen ja ilmoittamaan oikealle etsintä- ja pelastusorganisaatiolle. IERCC vahvistaa, että apua on tulossa, ja informoi pelastustoimien etenemisestä. IERCC voi ottaa yhteyttä myös etukäteen ilmoitettuihin hätäyhteyshenkilöihin.

Viestintään inReach Mini-laitteen avulla tarvitaan aktiivinen satelliittipalvelusopimus. Saatavissa on erilaisia tilausvaihtoehtoja joustavista kuukausitilauksista vuosisopimuksiin niin yksityis- kuin ammattikäyttöön. Edullisimpien tilausten hinta on kuluttajille 19,99€/kk ja ammattikäyttöön 24,99€/kk.

inReach Mini 2 Marine-paketti tulee myyntiin Q3/2022 aikana suositushintaan 459,00 euroa. Pakettiin kuuluu ladattava litiumakku, joka kestää jopa 14 päivää 10 minuutin vakiopaikannusvälillä ja jopa 30 päivää 30 minuutin paikannusvälillä. Paketti sisältää myös venetelineen ja asennustarvikkeet, 12V-virtajohdon ja kelluvan hihnan.

Aktiivinen satelliittipalvelusopimus tarvitaan. Satelliittiviestintälaitteiden käyttö on rajoitettua tai kiellettyä joillain alueilla. Laitteen käyttäjän vastuulla on tuntea kullakin alueella voimassa oleva lainsäädäntö ja noudattaa sitä.

Lisätiedot: Garmin.com/waterrating

3 Riippuu asetuksista

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi