Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Flying Spur Hybrid on kautta aikojen taloudellisin Bentley

Uusi Flying Spur Hybrid – toinen sähköistetty grand tourer Bentleyn mallistossa – on todistetusti suorituskykyisin ja taloudellisin Bentleyn ladattava hybridimalli tähän mennessä. WLTP-sertifioinnin ja tyyppihyväksynnän mukaan Flying Spur Hybridin keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat vain 75 g/km.

Flying Spur Hybrid ja Bentayga Hybrid aloittavat Bentleyn sähköllä liikkuvien autojen sarjan, joka vahvistaa Bentleyn siirtymää täysin hiilineutraaliksi organisaatioksi ja maailman johtavaksi kestävän luksusliikenteen yritykseksi. Juuri tyyppihyväksytty Flying Spur Hybrid on nyt tilattavissa myös Suomessa. Vuoteen 2024 mennessä koko Bentley-mallistoon on tarjolla hybridivaihtoehto. Ensimmäinen täyssähköinen Bentley tuodaan markkinoille vuonna 2025 ja vuonna 2030 yhtiön mallistossa on ainoastaan täyssähköautoja. 

Flying Spur osoittaa, että hybridisaatio ei tarkoita tinkimistä ylellisyydestä tai suorituskyvystä. Liikkuminen polttomoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmällä on hienostuneen levollista riippumatta ajotilasta tai -tyylistä. Se tarjoaa vastaavaa joustavuutta ja käytännöllisyyttä kuin nykyään tarjolla olevat W12- ja V8-voimalinjat. Ajokokemus on herkästi reagoiva, mukaansatempaava ja äärimmäisen hienostunut.

Uusi voimalinja yhdistää 2,9-litraisen V6-bensiinimoottorin edistyneeseen sähkömoottoriin. Yhdistelmä tuottaa yhteensä 544 hevosvoiman tehon ja 750 Nm vääntömomentin – tehoa on 95 hevosvoimaa enemmän kuin Bentayga Hybridissä. Uudesta Flying Spurista tulee kaikkien aikojen suosituskykyisin ladattava Bentley-malli, jolla pystyy ajamaan jopa 800 kilometriä ilman pysähdyksiä. 

Käytettävissä on yltäkylläisesti tehoa, ylivoimaisen väkevä vääntömomentti ja kaasupolkimen painallukseen herkästi vastaava voimalinja. Uusi hybridi häviää kiihtyvyydessä (0–100 km/h 4,3 sekunnissa) vain pari sekunnin kymmenystä Flying Spur V8:lle, vaikka polttoaineenkulutus on merkittävästi pienempi. Silti tarjolla on aidon Bentleyn luonne eli vaivatonta ja hienostunutta suorituskykyä.

Litiumioniakusta on sähkömoottorin käytettävissä 18,0 kWh energiaa, ja akku latautuu täyteen parhaimmillaan kahdessa ja puolessa tunnissa. Tehoelektroniikka muuntaa korkeajänniteakkuun varastoidun energian joko ruokkimaan sähkömoottoria tai täydentämään auton 12 voltin sähköjärjestelmää.

Upeita materiaaleja ja modernia muotoilua

Flying Spurin matkustamo todistaa Bentleyn osaamisesta modernin sisustuksen luomisessa. Ylellisyys ja innovatiivisuus ovat omaa luokkaansa. Valinnanvaraa on valtavasti: asiakkaat voivat valita viidestätoista (viisi vakio- ja kymmenen valinnaista) nahkan väristä ja kahdeksasta eri puuviilusta yksilöllisen kokonaisuuden luomiseksi. Tikkaukset ja kuvioinnit voidaan toteuttaa piilotikeillä tai kontrastiväreillä, istuinverhouksiin on tarjolla myös kontrastiväriset tereet, jotka tuovat mieleen alkuperäisen 1950-luvun Flying Spurin.

Bentleyn ammattitaitoa kehitetään edelleen yrityksen perinteiden pohjalta, ja tarjolla on uusia nykyaikaisia ominaisuuksia. Näihin kuuluvat nahkaiset 3D-oviverhoukset ja istuinten timanttitikkaukset (osana Mulliner Driving Specification -valikoimaa).

Auton ulkovärin voi valita yli 60 vaihtoehdosta, joihin kuuluvat Mulliner-valikoiman värit sekä räätälöidyt vaihtoehdot. Kirkkaille yksityiskohdille on tarjolla moderni Blackline-vaihtoehto, jonka mukana myös lisävarusteena saatava valaistu Flying B vaihtuu tummaksi versioksi.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi