Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Polestar Helsinki avataan Herttoniemeen

Suomen uusin automerkki on ruotsalainen, suorituskykyisiin sähköautoihin keskittyvä Polestar. Vain verkossa myytävän Polestar-malliston myynti käynnistyi Suomessa virallisesti 7. syyskuuta.

  • Suomen ensimmäinen Polestar Destination, Polestar Helsinki avataan lokakuussa Herttoniemeen
  • Polestar on Suomen uusin automerkki ja se on saatavilla vain verkkokaupasta osoitteessa www.polestar.com

Polestar viimeistelee parhaillaan organisaatiotaan ja valtakunnallista yhteistyökumppaniverkostoaan Suomessa. Nyt Polestar laajentaa yhteistyötään merkin huoltotoiminnoista pääkaupunkiseudulla vastaavan Bilia Oy Ab:n kanssa. Osapuolet avaavat Suomen ensimmäisen Polestar Destinationin, Polestar Helsingin.

Lokakuun toisella puoliskolla avattava Polestar Helsinki palvelee asiakkaita voimakkaasti kehittyvällä alueella Herttoniemessä. Alkuvaihessa pisteessä voi käydä koeajamassa Polestar-mallistoa, minkä lisäksi tiloista luovutetaan asiakkaille myydyt autot. Myöhemmin samaan yhteyteen avautuu myös näyttelytila, jossa asiakkaat voivat käydä tutustumassa Polestar-mallistoon laajemminkin.

Polestar Helsingin konsepti on ainutlaatuinen vuoden loppuun mennessä 18 maassa myynnissä olevalle Polestarille.

”On hienoa päästä avaamaan ensimmäisenä maana tämän tyyppinen Polestar Destination, joka tarjoaa asiakkaalle kokonaisvaltaisen Polestar-elämyksen. Polestar Helsinki palvelee niin näyttelytilana, koeajoasioissa kuin uusien autojen luovutuspisteenä Polestarin jo ostaneille asiakkaille”, kertoo Polestar Automotive Finlandin toimitusjohtaja Tommi Luopajärvi. ”Vaikka asiakkaat ostavatkin auton nettisivujemme kautta, heillä on tietenkin oltava mahdollisuus auton koeajoon ennen ostopäätöstä. Kyseessä on monelle asunnon jälkeen toiseksi suurin hankinta.”

Polestar Helsingin taustalla on liikettä operoiva Bilia Oy Ab, vaikka tilat brändätäänkin täysin Polestar-maailmaan. Bilian toimitusjohtaja Mats Lille on mielissään laajentuvasta yhteistyöstä. ”On erittäin hienoa päästä entistä tiiviimmin mukaan tämän uuden mielenkiintoisen automerkin lanseeraukseen”, Lille kommentoi.

Polestar on itsenäinen, ruotsalainen Volvo Carsin ja Geely Holdingin vuonna 2017 perustama urheilullisten premium-sähköautojen merkki.

Polestarilla on erityisiä teknisiä synergioita ja mittakaavaetuja Volvo Cars -yhteistyön ansiosta. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa, ja se vastaa globaalisti ajoneuvojensa jälleenmyynnistä kolmessatoista maassa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa. Vuonna 2021 Polestar laajentaa viidelle uudelle markkinalle Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Polestar valmistaa kahta urheilullista sähköautoa. Polestar 1 on pienemmän volyymin urheilullinen hiilikuiturakenteinen GT-hybridi, joka kehittää 609 hevosvoimaa tehoa ja 1,000 Nm vääntöä. Toimintamatka sähköllä ajettaessa on 124 kilometriä (WLTP), joka on enemmän kuin millään muulla hybridiautolla. Polestar 2, urheilullinen viistoperäinen malli, on yhtiön ensimmäinen suuremman volyymin täyssähköauto. Vuonna 2020 ensimmäisillä markkinoilla myyntiin tulleessa nelivetoisessa Polestar 2:ssa on 408 hevosvoimaa tehoa ja 660 Nm vääntöä. Sen toimintamatka yhdellä latauksella on 470 kilometriä (WLTP).

Tulevaisuudessa mallistoon liittyy tehokas täyssähköinen SUV-malli Polestar 3 sekä vuonna 2020 julkistettu konseptimalli Precept, jonka on suunniteltu tulevan tuotantoon. Precept esittelee brändin tulevaisuuden visioita, joihin kuuluvat kestävä kehitys, digitaalinen teknologia ja edistyksellinen muotoilu. Huhtikuussa 2021 Polestar ilmoitti, että sen tavoite on valmistaa vuoteen 2030 mennessä täysin ilmastoneutraalin auton ilman, että hiilijalanjälkeä kompensoidaan puiden istuttamisella.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi