Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegian solmii sopimuksen kahden Boeing 737 MAX 8 -koneen vuokraamisesta

Norwegian jatkaa lentolaivastonsa kasvattamista valikoivasti. Yhtiöllä on ilo kertoa, että se on tehnyt sopimuksen kahden Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen vuokraamisesta.

Boeing 737 MAX 8 Norwegian -lentoyhtiön väreissä

– Sopimus on tärkeä askel Norwegianin suunnitelmassa, jolla yhtiö rakentaa tehokkaan ja nykyaikaisen lentolaivaston tulevaisuutta varten. Koneiden todelliseen käyttöön perustuva joustavuus antaa meille mahdollisuuden hallita kapasiteettiamme matalasesongin yli ja mukautua kysynnän kausivaihteluihin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Toimitukset alkavat lähiaikoina, jotta Norwegian voi hoitaa kesäksi 2022 julkistamansa lento-ohjelman, jossa on noin 270 reittiä.

Kummankin lentokoneen vuokra-aika on yhdeksän vuotta. Sopimuksessa on koneiden todelliseen käyttöön perustuva ns. ‘power-by-the-hour’ (PBH) -järjestely sekä IATAn talvikaudelle 2021/22 että 2022/23. Tämä antaa Norwegianille tarvittavan joustavuuden kapasiteetin hallintaan matalasesongin yli. Lisäksi Norwegianilla on sopimuksen mukaan mahdollisuus korvata sopimuksen kohteena oleva 737 MAX 8 -lentokone Airbusin uuden teknologia kapearunkokoneella. Vuokranantaja on hyvämaineinen toimija, jolla on pitkäaikainen yhteistyösuhde Norwegianiin.

Sopimuksen myötä Norwegian voi jatkossakin keskittyä tarjoamaan ympäristöystävällisimpiä matkustusvaihtoehtoja asiakkailleen.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi