Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Neste osti vähemmistöosuuden Alterra Energystä

Neste on hankkinut vähemmistöosuuden innovatiivisesta kemiallisen kierrätyksen teknologiaan erikoistuneesta Alterra Energystä, mikä tukee Alterran laajentumista. Yhtiöiden kumppanuus kattaa lisäksi kemiallisen kierrätyksen teknologian kehittämisen sekä teknologian lisenssoinnin globaalisti. Yhteistyö mahdollistaa Alterran termokemiallisen nesteytysteknologian kaupallistamisen Euroopassa. 

Alterran teknologialla monenlaiset eri lähteistä peräisin olevat kuluttajamuovijätevirrat voidaan nesteyttää raakaöljyn kaltaiseksi materiaaliksi. Yritykset, kuten Neste, voivat joustavasti jalostaa tästä materiaalista korkealaatuista raaka-ainetta polymeerien ja kemikaalien valmistukseen

Yritykset edistävät yhdessä Alterran nesteytysteknologian käyttöönottoa globaalisti. Aluksi painopiste on Euroopassa, joka johtaa maailmanlaajuista transformaatiota kiertotaloutta tukevien muovien arvoketjujen ja markkinoiden luomisessa. Yritykset pyrkivät  nopeuttamaan kemiallisen kierrätyksen käyttöönottoa ja kehittämään kapasiteettia, jolla vaikeasti kierrätettävästä muovijätteestä saadaan korkealaatuisia korkean suorituskyvyn polymeerejä ja kemikaaleja. Yritysten yhteistyö tukee Alterra Energyn tavoitetta aloittaa huippuluokan nesteytyslaitoksen rakentaminen Eurooppaan vuoden 2021 aikana. 

Alterran nykyinen teollinen jätemuovin nesteytyslaitos Akronissa Yhdysvaltain Ohiossa tuottaa kaupallisia määriä nesteytettyä jätemuovia, jota voidaan jo nyt jalostaa korkealaatuisiksi muovien ja kemikaalien raaka-aineiksi. Tämä yhdistettynä Nesteen jalostuskyvykkyyteen tarjoaa vastuullisuuteen panostaville brändeille mahdollisuuden alkaa sisällyttää kierrätettyjä materiaaleja tuotteisiinsa ja tarjontaansa.

”Yhteistyö Alterra Energyn kanssa vahvistaa Nesteen kumppanuuksia, joiden tarkoitus on nopeuttaa siirtymistä kiertotalouteen muovien osalta. Panostamme kemiallisen kierrätyksen kehittämiseen tukemalla alan johtavia yrityksiä lupaavien teknologioiden kaupallistamisessa.  Kumppanuus tukee myös Nesteen pyrkimystä kasvattaa kemialliseen kierrätykseen perustuvaa liiketoimintaa ja se on tärkeä askel kohti tavoitettamme prosessoida yli miljoona tonnia muovijätettä vuodesta 2030 eteenpäin”, sanoo Mercedes Alonso, Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksikön johtaja. 

”Nesteen ja Alterran kumppanuus tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää kiertotalouden kaikkia mahdollisuuksia, tuo teknologiamme yhä useampien kumppaneiden käyttöön ja auttaa planeettaamme”, toteaa Alterran toimitusjohtaja Frederic Schmuck. ”Neste on uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen globaali johtaja ja on meille hyvin palkitsevaa, että Neste tukee Alterran kehittämää prosessia ja auttaa vahvistamaan asemaamme.”

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi