Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Mercedes-Benz Trucks esittelee täyssähköiset kuljetusratkaisunsa ja avaa uusia polkuja yhteistyölle asiakasyritystensä kanssa

Mercedes-Benz Trucks esitteli täyssähköisen mallistonsa ja sähköiset kuljetusratkaisut yritysten vaihteleviin tarpeisiin Shaping the Now & Next 2021 -tapahtumassa Saksassa. Samassa yhteydessä yhtiö vahvistaa täyden sitoutumisensa Pariisin ilmastosopimukseen ja hiilettömän kuljetussektorin tavoitteisiin. Lopullisena päämääränä ovat täysin CO2-neutraalit kuljetuspalvelut vuoteen 2050 mennessä.

”Me Mercedes-Benz Trucksilla olemme täysin sitoutuneet paikallisesti CO2-neutraaleihin kuljetuksiin. Tähtäämme siihen, että vuonna 2030 yli puolet Euroopassa myytävistä autoistamme on paikallisesti päästöttömiä, Daimler Truck AG:n johtokunnan jäsen Karin Rådström määrittää. Hän vastaa myös yrityksen osallistumisesta Shaping the Now & Next 2021 -tapahtumaan, jossa Daimler Truck esittelee yhtiön strategisia tavoitteita ja päämääriä lähivuosien aikana.

”Siihen, että nämä tavoitteet toteutuisivat, ei ole olemassa yhtä ainoaa patenttiratkaisua. Toimimme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja seuraamme liikenteen sähköistymisessä kahta eri polkua eli kehitämme sekä akku- että polttokennokäyttöisiä kuorma-autoja. Lisäksi tarvitaan paljon töitä markkinakohtaisesti infrastruktuurin sekä laki- ja säädöspohjan kehittämiseksi”, Rådström lisää.

Daimler Truckilla on jo kaksi täyssähköistä ja paikallisesti CO2-neutraalia kuorma-automallia: kesäkuussa 2021 esitelty, raskaaseen jakeluliikenteeseen tarkoitettu eActros, jonka sarjatuotanto alkaa tämän vuoden lokakuussa, sekä kaupunkiliikenteeseen tarkoitettu eEconic. Sen sarjatuotanto alkaa vuoden 2022 toisella puoliskolla, ja mallin tekniset ratkaisut ovat hyvin samanlaiset kuin eActrosissa. Käynnissä on jo eEconicin intensiivinen testivaihe, jota seuraavat vaativat ja realistiset asiakastestit. Jätehuoltokäyttöön tarkoitettu eEconic on suunniteltu kattamaan perinteisen Econicin tyypillinen päiväreitistö ilman välilatausten tarvetta. Asiakkaiden kiinnostuksesta kertoo se, että jo ennen sarjatuotannon käynnistymistä eräs Tanskassa toimiva jätehuoltoyhtiö on tilannut 11 täyssähköistä eEconic-jäteautoa.

Pitkän matkan tavarakuljetuksiin suunnitellun eActros LongHaul -mallin sarjatuotanto käynnistyy vuonna 2024. Kolme vuotta myöhemmin eli 2027 sarjatuotantoon etenevät GenH2-kuorma-autot, joiden voimantuotanto perustuu vetypolttokennoihin. Molemmat automallit sopivat täydellisesti vaativiin, maanosan laajuisiin kuljetustehtäviin ja -palveluihin.

”Asiakkaiden kanssa ja heidän puolestaan työskenteleminen täydellisten ratkaisujen löytämiseksi on aina ollut minulle erityisen tärkeää – koska jokaisella asiakkaalla on omat yksilölliset haasteensa ja vaatimuksensa”, Mercedes-Benz Trucksin myynti- ja markkinointijohtaja Andreas von Wallfeld painottaa.

”Voidaksemme toimia todellisena kumppanina kuuntelemme ensinnäkin tarkasti, mitä asiakkaamme meille sanovat ja mitä he meiltä odottavat. Toiseksi kehitämme jatkuvasti omia kuorma-autojamme, olivatpa ne sitten perinteisiä dieselmalleja tai uusia sähköistettyjä mallejamme. Hyvin tärkeä kehityskohde ovat myös muut palvelumme, joiden avulla voimme edistää myös asiakkaidemme menestystä omissa pyrkimyksissään.” 

Shaping the Now & Next 2021 -tapahtumassa Mercedes-Benz Trucks esittelikin ei ainoastaan sähköistä automallistoaan, vaan myös eConsulting- ja kumppanuuspalvelujaan muun muassa kalustointegroinnin ja latausverkoston kehitysalueilla. Esillä olivat myös valmistajan uusimmat dieselkuorma-autot Actros F, Actros L sekä Edition 2.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi