Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Matkailukeskus Rauhalahden vuokra-alueelle vuoden jatko

Matkailukeskus Rauhalahti ja Kuopion kaupunki ovat sopineet vuokra-ajan jatkamisesta vuodella ns. Kivilammen asemakaavan muutosalueella (ns. 2-alueella). Päävuokra-alueella (ns.1-alueella) vuokrasopimus on voimassa vuoden 2037 loppuun.

Matkailukeskus Rauhalahti

Alueelle ollaan laatimassa asemakaavamuutosta. Asemakaavamuutoksella tutkitaan ko. alueen eteläosassa kerros- ja pientaloalueen sijoittumista osayleiskaavan tavoitteiden mukaisesti. Kaavatyön aloitus on viivästynyt, joten sopimusta voidaan jatkaa vuodella.

Vuokrasopimuksen jatkaminen vuodella tarkoittaa, että alueella olevat leirintämatkailupalvelut ovat vielä kesäsesongin 2023 matkailijoiden käytettävissä, eivätkä poistu käytöstä vuoden 2022 lopussa kuten alkuperäinen aikataulu oli.

Vuoden jatkoajalla kyseiselle vuokra-alueelle on yhtiöllemme ja Kuopion matkailutulolle suuri merkitys. Kesäsesongin asiakasmäärät niin mökeissä kuin matkailuajoneuvoissa ovat olleet todella kovia vahvan kotimaan matkailun kysynnän vuoksi. Majoituskapasiteetti on ollut erityisesti heinäkuussa pitkiä jaksoja täyteen myyty. Kovan kysynnän vuoksi vuosikin merkitsee paljon.”, kommentoi Matkailukeskus Rauhalahden johtaja Sami Simonen.

Vuoden 2023 jälkeen Matkailukeskus Rauhalahti jatkaa majoitusliiketoimintaa päävuokra-alueella, (ns. 1 -alueella) sopeuttamalla liiketoimintaansa toimimaan pienemmällä kapasiteetilla niin mökkien kuin matkailuajoneuvopaikkojenkin osalta.

Korvaavan kapasiteetin investointeja on jo tehty ja uusia on työn alla. Joka tapauksessa alueemme merkittävä pieneneminen vuoden 2023 päättyessä tarkoittaa, että Rauhalahdessa majoittuu vähemmän matkailijoita, kaupunkiimme kertyy vähemmän matkailutuloja ja erityisesti matkailuajoneuvopaikoista tulee pulaa Kuopiossa. Toivottavasti emme näe tulevaisuudessa matkailuajoneuvoja yöpymässä kauppojen, markettien ja matkailukohteiden parkkipaikoilla, Rauhalahteen eivät kaikki jatkossa mahdu.”, Simonen jatkaa.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi