Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Joululahjojen lähettämisessä hintavertailu kannattaa – Katso esimerkkihinnat

Joulunajan pakettilähetyksien määrän odotetaan taas rikkovan kaikki edelliset ennätykset. Koronan myötä ennätysmäisesti kasvanut verkkokauppa ja kuljetusyhtiöiden rajallinen kapasiteetti voivat aiheuttaa viiveitä joulunajan lähetyksiin. Pakettien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä jo muutaman sentin ylitykset pakettien mitoissa voivat tuoda satojen eurojen lisälaskun.

Kuva: Adobe Stock

– Varsinkin lentoteitse liikkuvan pakettiliikenteen osalta on viime aikoina ollut kapasiteettipulaa. Tämä on korostunut etenkin EU:n ulkopuolelle menevässä liikenteessä. Kuriiripuolen Express-lähetykset kulkevat kuitenkin omilla lennoillaan ja ovat pääsääntöisesti menneet perille ihan aikataulussa, kertoo maailmanlaajuisesti eri kuljetusyhtiöiden lähetyspalveluita välittävän Shipit.fi:n operatiivinen johtaja Sami Hakanen.

Lähetysliikenteen kasvun vuoksi mahdollisten viiveiden odotetaan korostuvan edelleen loppuvuodesta – viimetinkaan ei ulkomaanlähetyksiä kannata tänä vuonna jättää.

Ulkomaanlähetyksien hinnat vaihtelevat paketin koosta ja toimitusnopeudesta riippuen

Ulkomaan pakettilähetyksien hinnat vaihtelevat paljon riippuen paketin mitoista, painosta ja toimitusnopeudesta. Myös erilaiset lisäpalvelut, kuten esimerkiksi nouto- tai kotiinkuljetuspalvelut nostavat hintaa. Tarkkana saa myös olla, että lähetyksen enimmäismitat eivät ylity tai siitä voi koitua yllättävä lisälasku.

– Jo muutaman sentin ylitykset ulkomaanlähetyksien pakettien mitoissa voivat pahimmillaan tuoda jopa satojen eurojen lisälaskun. Nämä ovat aina ikäviä yllätyksiä, jotka voi etukäteen välttää varmistamalla lähetyksen mitat ja valitsemalla lähetykseen sopivan pakkauksen sekä kuljetuspalvelun. Joskus voi tulla myös edullisemmaksi tehdä kaksi pakettilähetystä yhden sijaan. Kun useampi tavara jaetaan kahteen pienempään laatikkoon yhden ison sijaan, niin kuljetusyhtiön kriittiset hintaan vaikuttavat mitat eivät välttämättä tällöin täyty, kertoo Sami Hakanen.

Lähetyksen huolellinen pakkaaminen on tärkeää ulkomaille lähetettäessä

Tuotteiden tehdaspakkaus ei usein ole riittävä, että paketit säilyisivät ehjänä perille. Tehdaspakkaus on harvoin suunniteltu sellaisenaan pakettiliikenteeseen. Ulkomaille lähetyksiä tehtäessä pakettiin kohdistuu paljon rasitusta – se saatetaan pakata ja purkaa useasti eri vaiheissa toimitusketjua. Pahimmillaan huonosti pakattu lähetys menee rikki ja se palautetaan lähettäjälle ilman, että kuljetusyhtiö on näissä korvausvastuussa.

– Lähetyslaatikko kannattaa pakata aina täyteen. Jos laatikkoon jää tyhjää tilaa, niin on syytä lisätä myös pakkauspehmustetta. Näin tavara ei pääse liikkumaan laatikon sisällä. Täyteen pakattu laatikko kestää paremmin rasitusta ja muiden laatikoiden päälle pinoamisia. Tärkeää on myös pakkauksen huolellinen sulkeminen ja kiinni teippaaminen. H-mallinen teippaus kestää parhaiten rasitusta, ohjeistaa Sami Hakanen.

Lähetyspalveluiden hintavertailu tuo helposti kymmenien eurojen säästöjä

Joulunaika on sesonkiaikaa pakettiliikenteessä, joten teimme hintavertailun ulkomaan pakettilähetyksien osalta.

Yksi ikonisimpia suomalaisia tuotteita on ollut aina vuodesta 1933 saakka Alvar Aallon suunnittelema Jakkara 60, joita lähetetään yhä jatkuvasti ympäri maailmaa. Jakkara 60 on myös oiva ja ajaton joululahja, joten valitsimme sen mitat ja painon vertailuumme lähetyspakkauksen mitoiksi.

Jakkara 60 mahtuu Alvar Aalto -verkkokaupan mukaan 41 cm x 48 cm x 11 cm kokoiseen pakettiin ja painaa noin 3 kiloa.

Näin paljon Jakkara 60:en lähettäminen maailmalle maksaa eri palveluiden kautta (hinnat haettu eri palveluista 25.11.2021):

Lähetyksien hinnat Suomi (Helsinki) – Ruotsi (Tukholma) – paketinkoko 41 cm x 48 cm x 11 cm & 3 kg

 1. Shipit.fi – www.shipit.fi – Posti Parcel Connect – 15,56 € (2–4 arkipäivää)
 2. Posti – www.posti.fi – S-Plus-paketti ulkomaille – 21,90 € (2–5 arkipäivää)
 3. Matkahuolto – matkahuolto.fi – Matkahuolto M maxi 23,90 € (2–4 arkipäivää)
 4. GLS glspaketti.fi – GLS Paketti – 29,00 € (2–5 arkipäivää)
 5. UPS ups.com – UPS Express Saver – 40,91 € (2 arkipäivää)

Lähetyksien hinnat Suomi (Helsinki) – Yhdysvallat (San Francisco) – paketinkoko 41 cm x 48 cm x 11 cm & 3 kg

 1. Shipit.fi – www.shipit.fi – Postipaketti (Priority) – 48,75 € (6–8 arkipäivää)
 2. UPS – ups.com – UPS Expeditet – 54,02 € (6 arkipäivää)
 3. Posti – www.posti.fi – S-Plus-paketti ulkomaille – 69,90 € (6–14 arkipäivää)

Matkahuollolla ja GLS:llä ei suoria lähetyksiä Yhdysvaltoihin.

Lähetyksien hinnat Suomi (Helsinki) – Australia (Sydney) – paketinkoko 41 cm x 48 cm x 11 cm & 3 kg

 1. Shipit.fi – www.shipit.fi – Posti EMS – 50,00 € (3–9 arkipäivää)
 2. Posti –  www.posti.fi – S-Plus-paketti ulkomaille – 69,90 € (6–14 arkipäivää)
 3. UPS – ups.com – UPS Expeditet – 106,96 € (10 arkipäivää)

Matkahuollolla ja GLS:llä ei suoria lähetyksiä Australiaan

Lähetyksien hinnat Suomi (Helsinki) – Japani (Tokyo) – paketinkoko 41 cm x 48 cm x 11 cm & 3 kg

 1. Shipit.fi – www.shipit.fi – Postipaketti (Priority) – 50,00 € (4–6 arkipäivää)
 2. Posti – www.posti.fi – S-Plus-paketti ulkomaille – 69,90 € (6–14 arkipäivää)
 3. UPS – ups.com – UPS Expeditet – 95,98 € (6 arkipäivää)

Matkahuollolla ja GLS:llä ei suoria lähetyksiä Japaniin.

Kuljetusyhtiöiden palvelut ovat eri hintaisia eri palveluissa – Shipit.fi:n kautta vertailet helposti ja ostat eri kuljetusyhtiöiden palvelut edullisimmin

Hintavertailun selkeä ykkönen oli Shipit.fi. Shipit.fi ei varsinaisesti itsessään ole kuljetusyhtiö, vaan se välittää eri kuljetusyhtiöiden palveluita. Poikkeuksetta kaikki eri kuljetusyhtiöiden palvelut sai ostettua Shipit.fi-palvelun kautta edullisemmin, kun itse palveluntarjoajan verkkosivuilta.

Shipit.fi toimii vastaavalla periaatteella kuljetuspalveluiden osalta, kun esimerkiksi Ebookers lentojen osalta – palvelu pystyy isojen lähetysvolyymiensa ansiosta tarjoamaan kuluttajille edullisempia hintoja eri kuljetusyhtiöiden osalta, kuin mitä he itse saavat suoraan palveluntarjoajalta ostaessa. Palvelun kautta eri kuljetusyhtiöiden ja -palveluiden vertailu on myös huomattavasti helpompaa ja nopeampaa, kun erikseen kuljetusyhtiöiden omilta verkkosivuilta.

Vertaamalla pakettilähetyksien hintoja ja kuljetusyhtiöitä voi parhaimmillaan säästää useita kymmeniä euroja joulunajan pakettilähetyksissä. 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi