Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Finnair lentää lähes 100 kohteeseen kesällä 2022 – avaa uudet kaukoreitit Busaniin, Tokion Hanedaan ja Dallasiin

Finnair valmistautuu Aasian matkustuksen asteittaiseen avautumiseen ja aikoo lentää maaliskuun lopussa alkavalla kesäkaudella lähes 100 kohteeseen globaalisti. Verkostossa on vahva tarjonta Japaniin ja Yhdysvaltoihin ja kolme Finnairille uutta kaukoreittiä: Dallas Yhdysvalloissa, Busan Etelä-Koreassa ja Tokion Hanedan kenttä Japanissa. Yhteensä Finnairin kesäkauden verkostossa on yli 70 Euroopan kohdetta, yli 10 Aasian kohdetta ja 4 Yhdysvaltojen kohdetta.

”Maailma jatkaa avautumista hyvää vauhtia ja me tarjoamme suomalaisille parhaat yhteydet maailmalle”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér. ”Palautamme verkostoomme useita tuttuja kohteita, ja avaamme myös aivan uusia reittejä, kuten Busanin ja Dallasin reitit. Jatkamme Euroopan ja Aasian yhdistämistä nopean ja lyhyen pohjoisen reitin kautta.”

Japani oli ennen pandemiaa Finnairin suurin markkina Suomen jälkeen ja sen odotetaan alkavan purkaa matkustusrajoituksia ensi vuoden puolella. Jos matkustusrajoitustilanne kehittyy odotetusti, Finnair lentää 27.3.2022 alkavalla kesäkaudella Tokioon, Osakaan, Nagoyaan, Fukuokaan ja Sapporoon ja avaa myös uuden reitin sijainniltaan keskeiselle Tokion Hanedan lentokentälle. Finnair lentää Tokioon sekä Naritan että Hanedan kentille päivittäin. Nagoyaan ja Osakaan Finnair lentää myös päivittäin, ja Osakan lentoja lisätään kahteen päivittäiseen vuoreen kesäkuussa. Japanin eteläisen Kyushun saaren Fukuokaan Finnair lentää kolmesti viikossa ja Pohjois-Japanin Sapporoon kaksi kertaa viikossa. Sapporo on ensimmäistä kertaa Finnairilla kesäkauden ohjelmistossa.

Finnair tarjoaa sujuvat yhteydet muihin tärkeisiin Aasian kohteisiinsa lentämällä Shanghaihin ja päivittäin Hongkongiin, Souliin, Singaporeen ja Bangkokiin. Delhiin lennetään kesäkuusta alkaen päivittäin. Finnairin uusi reitti Etelä-Korean Busaniin aukeaa maaliskuussa kolmella viikkovuorolla.

Pohjois-Amerikassa Finnair lentää Chicagoon, Los Angelesiin ja New Yorkiin, sekä avaa uutena kohteena Dallasin. Dallasin lennot alkavat jo 7. helmikuuta 2022 alkaen ja Finnair lentää sinne neljästi viikossa. Keskilännen Dallas on Finnairin oneworld-kumppanin American Airlinesin tärkein keskus, josta on erinomaiset yhteydet ympäri Yhdysvaltoja.

Euroopassa Finnair tarjoaa hyvät yhteydet keskeisiin kaupunkikohteisiin sekä moniin suosittuihin lomakohteisiin. Esimerkiksi Kreikan Haniaan ja Rodokselle on molempiin tarjolla 15 viikkovuoroa. Italia on suomalaisten kestosuosikki kesälomakohteena, Finnair lentää Rooman ja Milanon lisäksi Bolognaan, Veronaan ja Venetsiaan. Uusia kohteita ovat Kyproksen Larnaka ja Kroatian Zagreb, ja vanhoista suosikeista Tanskan Billund palaa verkostoon. Finnair lentää kaksi kertaa päivässä Amsterdamiin, Düsseldorfiin, Hampuriin, Wieniin, Zürichiin, Gdanskiin ja Milanoon ja lisää päivittäisiä lentoyhteyksiä Pariisiin, Lontooseen, Berliiniin, Varsovaan, Brysseliin, Pietariin sekä Skandinavian ja Baltian kaupunkeihin.

Helsinki-Vantaan lentoasema laajenee: uusi terminaali 2:n sisäänkäynti, tuloaula ja matkakeskus uusine pysäköinti- ja joukkoliikennejärjestelyineen avautuvat joulukuussa 2021 ja uusi turvatarkastus- ja lähtöselvitysalue avataan kesällä 2022. Lentoaseman laajennus tukee entisestään Finnairin asiakaskokemusta tarjoten sujuvan ja luotettavan vaihtomatkustuksen Helsingissä.

”Odotamme innolla, että voimme palvella asiakkaita entistä henkilökohtaisemmalla tavalla. Pääsemme myös tulevien viikkojen aikana kertomaan muista lisäyksistä verkostoomme”, Ole Orvér summaa.

Kaikki Finnairin lennot ja tuotteet löytyvät mobiilisovelluksesta ja osoitteesta finnair.fi.

Finnairin kesän 2022 kohteet

KotimaaEurooppaAasia & Lähi-itäUSA
KittiläAlicanteBangkokDallas
IvaloAmsterdamBusanChicago
KuopioAntalyaDelhiLos Angeles
KuusamoBarcelonaFukuokaNew York
MaarianhaminaBergenHongkong
OuluBerliiniNagoya
RovaniemiBillundOsaka
TampereBolognaSapporo
TurkuBrysselSoul
VaasaBudapestShanghai
DublinSingapore
DubrovnikTel Aviv
DüsseldorfTokio Haneda
EdinburghTokio Narita
Frankfurt
Funchal
Gazipasa
Gdansk
Geneve
Göteborg
Hampuri
Hania
Iraklion
Krakova
Kööpenhamina
Larnaka
Lissabon
Ljubljana
Lontoo
Madrid
Malaga
Manchester
Moskova
München
Napoli
Nizza
Oslo
Palma de Mallorca
Pietari
Porto
Praha
Reykjavik
Riika
Rodos
Rooma
Santorini
Split
Tallinna
Tartto
Tromssa
Trondheim
Tukholma Arlanda
Tukholma Bromma
Varsova
Venetsia
Verona
Wien
Vilna
Visby
Zagreb
Zurich
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi