Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Enontekiön lentokentän asiakkaat tyytyväisiä

Enontekiön kunnan omistamalle lentokentälle laskeutui ensimmäinen tilauslento Britanniasta 22.11. illalla. Vastaavia lentoja on tulossa talvisesongin aikana noin 80.

Enontekiölle 22.11.2021 laskeutunut tilauslento, kuva: Jari rantapelkonen

Lentoaseman päällikkö Marko Halla kiittelee vuolaasti ison työn tehnyttä kentän henkilökuntaa ja yhteistyötahoja. –Olemme yhdessä rakentaneet toimivan koneiston, joka on jo saanut hyvää palautetta asiakkailta. Brexitin seurauksena laukkujen käsittely kentällä on nyt erilaista kuin aiemmin ja tämän vaiheen sujuminen vähäni askarrutti ennakkoon. Kävi kuitenkin niin, että prosessi hoitui jopa paremmin kuin aiemmin. Kentälle laskeutunut lentäjä kehui myös kiitotietä ja sen talvikunnossapitoa, joka oli hänen mukaansa erinomaista, Halla kertoo tyytyväisenä.

Enontekiön lentokenttää uhkasi sulkeminen, mutta Enontekiön kunta halusi turvata alueen matkailua palvelevan kentän toiminnan ja osti kentän itselleen Finavialta kesällä 2021. Kentälle valmistui uusi kiitotien pinnoite syksyllä 2021.

-Kentän toimintaa pidemmällä tähtäimellä ajatellen olemme vasta lähtöviivalla. Toiminnan jatkuvuuden turvaaminen, sekä toimintaympäristön infran kunnostaminen ja modernisointi tulevat vaatimaan edelleen työtä lähivuosina, mutta erittäin positiivisissa merkeissä voimme tästä jatkaa, toteaa Halla.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi