Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

CTEKin uusi laturi tunnistaa akun tyypin ja koon automaattisesti APTO-teknologialla

Maailman johtava akunhallintaratkaisujen valmistaja CTEK on kehittänyt ajoneuvojen akkujen lataamista sekä ylläpitolataamista varten uudentyyppisen CS ONE -laturin, joka hyödyntää APTOTM (Adaptive Charging) -teknologiaa. CS ONE on CTEKin kaikkien aikojen älykkäin akkulaturi, jossa APTO-teknologia hoitaa kaiken ajattelun. Käyttäjän ei tarvitse tietää akun tyyppiä tai kokoa eikä edes erottaa plus- ja miinusnapaa toisistaan, minkä ansiosta lataaminen on ennennäkemättömän turvallista ja helppoa.

CS ONE hoitaa automaattisesti minkä tahansa 12V lyijyhappo- tai litium-akun lataamisen ja ylläpitolatauksen ilman käyttäjän suorittamia erillisiä valintoja tai napin painalluksia. Laite tunnistaa automaattisesti plus- ja miinusnavan, joten laturia ei voi kytkeä akun latauspisteisiin väärin. Myöskään väärästä kytkennästä johtuvaa kipinöintiä ei tarvitse pelätä, sillä se on estetty. Helposti seurattava ajastin näyttää, miten kauan akun täyteen lataaminen vie ja myös sen, milloin tyhjässä akussa on riittävästi virtaa ensimmäiseen käynnistysyritykseen.

CTEKin kehittämä APTO-teknologia kommunikoi akun kanssa tunnistaen sen koon, koostumuksen ja kunnon sekä suorittaa räätälöidyn latausohjelman (2–8 Amp), joka maksimoi akun suorituskyvyn. Sisäänrakennettu lämpötila-anturi säätää automaattiseseti lyijyhappoakun latausjännitettä eri lämpötiloissa  siten, että lataus on kaikissa olosuhteissa mahdollisimman nopea ja turvallinen.

Ilmaiseksi ladattava CTEK App -sovellus tuo mukanaan lisäominaisuuksia, kuten ‘RECOND’, joka palauttaa akun kapasiteettia, ‘WAKE UP’ litium-akuille, joissa on alijännitesuoja aktivoituna (UVP) tai syväpurkautuneiden lyijyakkujen herättämiseen, sekä ‘SUPPLY’ joka muuttaa CS ONE:n 12 V:n virtalähteeksi.

”Meistä on hienoa tuoda markkinoille CTEK CS ONE, koska se ottaa täysin uuden lähestymiskulman akun huoltoon. Toimme älykkään lataamisen ensimmäisenä markkinoille, ja nyt tarjoamme APTO-teknologian myötä ensimmäisenä täysin adaptiivisen latauslaitteen. Maailman älykkäin, täysin adaptiivinen laturi todellakin ajattelee käyttäjän puolesta. Myös polaarittomat liitännät, jonka ansiosta ei enää tarvitse tietää plus- ja miinusnapojen kytkennästä, tekevät laitteesta ainutlaatuisen turvallisen ja helppokäyttöisen”, CTEKin myyntipäällikkö Pasi Ahola kertoo.

CS ONE toimii niin henkilöautojen, moottoripyörien, pakettiautojen, vapaa-ajan ajoneuvojen kuin veneiden akkujen kanssa. Manuaalisia valintoja ei enää tarvita – riittää kun kytkee laturin akkuun ja CS ONE hoitaa loput: lataa, huoltaa ja ylläpitää akun kuntoa. Akkua ei tarvitse irrottaa ajoneuvosta lataamisen ajaksi, eikä laturista lataamisen jälkeen, minkä vuoksi ajoneuvo on valmiina lähtöön milloin tahansa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Superfiksu ja superhelppo: ei valintoja, ei painikkeita – CS ONE vain yhdistetään mihin tahansa 12 V lyijyhappo- tai litiumakkuun (LiFePO4) ja jätetään tekemään työtään.
 • Adaptive Charging Technology (APTO): tunnistaa automaattisesti akun tyypin ja koon sekä sen tarpeet ja suorittaa tämän jälkeen räätälöidyn latausohjelman, joka lataa akun sopivimmalla tavalla.
 • Polaarittomat liitännät: kiinnitä vain laturin johtimet akun latauspisteisiin ja CS ONE tunnistaa automaattisesti kumpi on plus- ja kumpi miinusnapa.
 • Viallisen kennon tunnistus: Jos akkua ei voi turvallisesti ladata, CS ONE tunnistaa tilanteen ja ilmoittaa vikatilanteesta käyttäjälle.
 • Helppokäyttöinen näyttö: ajastin näyttää, milloin akkua voi taas käyttää ja miten kauan latausaikaa on jäljellä täyteen lataukseen.
 • Lisätoiminnot: Ota käyttöön lisätoimintoja ilmaiseksi ladattavan CTEK App -sovelluksen avulla:
  • RECOND -tila pidentää akun käyttöikää palauttamalla vanhan tai syväpurkautuneen akun kapasiteettia.
  • WAKE UP  litium-akuille, joissa on alijännitesuoja (UVP) tai syväpurkautuneiden (jopa 0 V) lyijyhappoakkujen herättämiseen latauskelpoiseksi.
  • SUPPLY -tila muuntaa CS ONEn  12 V:n virtalähteeksi, jolloin ajoneuvon asetukset pysyvät turvassa, jos akku on poistettava.
  • Lisäasetuksia mm latausjännitteen ja -virran seurantaan.
  • Laturin LED-valon kirkkauden säätö.
 • Lisävarusteet: Uudenlainen u-mallinen pikaliitin, joka helpottaa laturin kytkentää akkuun. Laturia suojaava kumipuskuri. Seinäkiinnike. Sovitinkaapeli, joka tekee laitteesta yhteensopivan kaikkien olemassa olevien CTEK-lisävarusteiden kanssa.
  • Viiden vuoden takuu.
  • Suositushinta: 229 eur.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi