Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Unikie Oy laajentaa Saksan toimintaansa yritysostoin – laajaa osaamista autoteollisuuden tarpeisiin

Automaattisen pysäköinnin markkinat kasvavat Keski-Euroopassa

Ohjelmistoteknologiayritys Unikie jatkaa kasvuaan. Unikie on ostanut Boftel Oy:n Puolan liiketoiminnan ja laajentanut toimintaansa lähelle Saksan autovalmistajia. Yrityskaupan myötä Unikielle siirtyi joukko lahjakkaita ohjelmistokehittäjiä, joilla on pitkä kokemus erityisesti tietoliikenteen ja autoteollisuuden toimialoilta. Tuoretta osaamispoolia hyödynnetään nyt ennen kaikkea autoteollisuuden tarpeisiin lähellä saksalaisia asiakkaita. 

”Olemme panostaneet Saksan automarkkinoille voimakkaasti tuotefokuksena autonominen operointi. Kehitys on ollut suotuisaa, ja erityisesti autoteollisuudessa automaattisen pysäköinnin tarpeet ovat kiihtyneet. Olemme nyt siinä vaiheessa, että paikallista toimituskykyä on parannettava erityisesti näinä vaikeina aikoina”, perustelee Unikien toimitusjohtaja Esko Mertsalmi.

Unikien kasvuhakuisuus jatkuu myös tästä eteenpäin.

”Tavoitteemme on kasvaa jatkossakin – myös Saksassa, sekä orgaanisesti että kohdennetuin yritysostoin”, lisää Mertsalmi.

Unikien toimitusjohtaja Esko Mertsalmi

Automaattisella pysäköinnillä saavutetaan valtavia kustannussäästöjä

Teollisuushalleissa ajoneuvojen liikuttelu ilman kuljettajaa tuo huimia kustannussäästöjä. Unikien Automated Factory Parking -ratkaisu on markkinoilla otettu vastaan suurella mielenkiinnolla ja odotukset ovat suuret.

”Autojen liikuttaminen automaattisesti valmistuslinjalla ja siirtäminen välivarastoihin voidaan pian tehdä automaattisesti. Isot autovalmistajat laskevat säästävänsä kymmeniä miljoonia vuodessa”, sanoo Unikien Saksan liiketoiminnoista vastaava Vesa Kiviranta.

Unikien Saksan liiketoiminnoista vastaava Vesa Kiviranta

Vuonna 2015 perustettu Unikie on vaativiin device-edge-cloud -pohjaisiin ohjelmistoihin keskittyvä teknologiayritys. Pääsegmentit ovat autoteollisuus, älykkäät koneet, teollisuus 4.0 ja tietoliikenne. Keihäänkärkenä on Unikie AI Vision, globaaliin markkinaan skaalautuva autonomisen ajamisen (AD) kokonaisvaltainen ratkaisu.

Unikie toimii Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa ja työllistää yli 300 henkilöä. Unikien liikevaidosta noin kolmannes tulee viennistä. Yhtiön kasvutavoitteet ovat kovat, tähtäimessä on +100meur kokoluokka. Perustuen Unikien asiantuntemuksen ja teknologiaratkaisujen tämänhetkiseen kysyntään markkinoilla, odotetaan vahvan ja kannattavan kasvun jatkuvan. Unikien asiakkaita ovat mm. Sandvik, Nokia ja Valmet.

Unikie Oy

Vuonna 2015 perustettu Unikie on kasvanut merkittäväksi ohjelmistokehitysyritykseksi Suomessa. Yritys tarjoaa ohjelmistokehityspalveluja sekä kehittää korkean teknologian ohjelmistokehitysratkaisuja teknologiateollisuudelle. Toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Kuopiossa ja Kokkolassa, sekä Berliinissä, Göteborgissa, Szczecinissä ja USA:n Palo Altossa. 

unikie.com

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi