Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Väylä tilaa Tampere–Seinäjoki-radan uudet turvalaitteet Siemens Mobilityn ja NRC Group Finlandin muodostamalta konsortiolta

Sopimuksen arvo on noin 37 miljoonaa euroa.

Väylä uusii Tampereen Lielahden ja Seinäjoen välisen rataosan turvalaitejärjestelmän kokonaisuudessaan. Turvalaitejärjestelmän uusiminen käynnistyy välittömästi ohjelmistokehityksellä. Uusien turvalaitteiden rakentaminen alkaa vuoden 2020 aikana ja jatkuu vuoden 2021 alkupuolelle. Tämän jälkeen uutta järjestelmää testataan. Uudet turvalaitteet ovat sopimuksen mukaan käyttöönottovalmiita vuoden 2021 loppuun mennessä.

Rataosan vanhat turvalaitteet ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Uudet turvalaitteet parantavat radan käytettävyyttä ja vähentävät junaliikenteen häiriöitä vuosikymmeniksi eteenpäin. Turvalaitteilla valvotaan junien sijaintia ja nopeutta. Niiden avulla siis varmistetaan, että junat ajavat oikeaa nopeutta ja se, että samalla alueella on vain yksi juna kerrallaan.

Hankealue on noin 150 kilometriä pitkä rata ja siihen kuuluu yhteensä 18 liikennepaikkaa.

Jatkoa Riihimäen ja Tampereen välisen radan turvalaitteiden uusimiselle

Hanke on laitetoimitussopimuksen puolesta jatkoa vuonna 2018 valmistuneelle Riihimäki–Tampere -välin turvalaitteiden uusimiselle. Kyseisen hankkeen optiona oli Tampereen ja Seinäjoen välisen radan turvalaitteiden uusiminen.

”On hienoa, että pääsimme hyödyntämään sopimuksen option Siemens Mobility–NRC Group Finland -konsortion kanssa. Yhtenäisen järjestelmäkokonaisuuden rakentaminen pääradalle Riihimäeltä Seinäjoelle asti on elinkaaren kannalta kestävä ratkaisu ja se helpottaa turvalaitejärjestelmän kunnossapitoa merkittävästi”, toteaa Väylän projektipäällikkö Juha Lehtola.

Aikaisemmista kokemuksista on paljon hyötyä, sillä järjestelmäkehitys on tehty jo suurimmaksi osakseen Riihimäki–Tampere-hankkeen alussa. Nyt aikaisemman hankkeen menetelmät ja opit on mahdollista monistaa. Hankkeessa jatketaan niin ikään hyväksi koetulla yhteistyöllä, joka kantoi hedelmää aikataulullisesti erittäin haastavassa Riihimäki–Tampere-hankkeessa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme jatkamaan Riihimäki–Tampere-turvalaitehankkeessa aloitettua työtä pääradan turvalaitejärjestelmän uudistamisessa. Väylän päätös lunastaa sopimuksen optio on vahva osoitus hyvin onnistuneesta projektista ja luottamuksesta”, kertoo Siemens Mobility–NRC Group Finland -konsortion projektipäällikkö Hannu Saarinen.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi