Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norjalainen Andreas Nordsjø voitti Scanian kuljettajakilpailun

Scania Driver Competitions 2019, European final. First qualification round at Demo Centre. ”Birdview Precise Driving”.

Andreas Nordsjø Norjasta voitti jännittävän Scanian kuljettajakilpailun Euroopan finaalin ja 100 000 euron arvoisen uuden Scania-kuorma-auton. Nordsjø voitti Södertäljessä Ruotsissa 24. ja 25. toukokuuta järjestetyssä loppukilpailussa 29 muuta raskaan kaluston ammattikuljettajaa eri puolilta Eurooppaa. Suomen edustaja Jouni Siekkinen ei selviytynyt välieriin.

Tämänkertaiseen Scanian kuljettajakilpailuun otti osaa yli 20 000 kuorma-autonkuljettajaa 30 Euroopan maasta. Finaaliin tiensä selvittäneiden kuljettajien taidot oli testattu perusteellisesti sekä teoriakokeissa että kansallisissa alue- ja loppukilpailuissa.

”Kuljettaja on tärkein tekijä raskaiden ajoneuvojen kuljetuksissa”, sanoo Scanian viestintä-, brändi- ja markkinointijohtaja Erik Ljungberg. ”Scanian kuljettajakilpailujen avulla haluamme nostaa ammattitaitoisten kuljettajien aseman arvostusta sekä korostaa kuljettajien suurta merkitystä kuljetusyritysten kannattavuuteen, liikenneturvallisuuteen ja ympäristövaikutusten vähentämiseen.”

Jouni Siekkisen ja muiden finalistien ohjelmassa oli loppukilpailun ensimmäisenä päivänä kuusi tehtävää: taloudellinen ja turvallinen ajaminen, ajoonlähtötarkastus, kuormansidonta, hätäensiapu, off-road-ajo hiekka- ja soraradalla sekä ns. lintuperspektiiviajotehtävä, jossa ajoneuvon ikkunat on peitetty ja 360°-kamerajärjestelmän avulla ajetaan liikenneympyrässä. Seuraavana päivänä Jouni Siekkinen ajoi Knock the King -ajotaitotehtävän. Alkukilpailujen jälkeen 18 kuljettajaa jatkoi välieriin, mutta valitettavasti Jouni Siekkinen ei päässyt jatkoon.

Norjan Andreas Nordsjø, Puolan Piotr Dolengiewicz ja Ruotsin Fredrik Arwidmark kohtasivat toisensa finaalipäivän viimeisessä ja ratkaisevassa Extreme Knock the King -kilpailutehtävässä, jossa kilpailijat aluksi sammuttivat tulipalon, sen jälkeen siirsivät kuormalavan ja lopulta ajoivat ajotaitoradan.  Tasaisen kilpailusuorituksen tehnyt Andreas Nordsjø ajoi voittoon ja sai näin palkinnoksi uuden Scanian. Toiselle sijalle tuli Arwidmark ja kolmanneksi Dolengiewicz.

”Olen todella iloinen ja onnellinen,” totesi Nordsjø, joka ajaa puuta Biri Transport AS: lle. 

Vuonna 2003 ensimmäisen kerran järjestetyt Scania-kuljettajakilpailut ovat osa maailmanlaajuista vastuullisen ja turvallisen ajotavan aloitetta. Korostamalla kuljettajan työn merkitystä Scania haluaa myös houkutella lisää raskaan kaluston kuljettajia alalle.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi