Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

MAZDA MX-30 – Sähköauto ympäristöä ja kuljettajaa varten

Mazdan ensimmäinen sarjatuotantoon tuleva sähköauto Mazda MX-30 on esitelty Tokion autonäyttelyssä. Auto on kehitetty asiakkaille, jotka haluavat ostaa sähköauton ajonautinnosta tinkimättä. Ainutlaatuisilla freestyle-ovilla, ekologisilla materiaaleilla ja oikein mitoitetulla akulla varustettu Mazda MX-30 merkitsee uutta positiivista askelta päästöjen vähentämisen alueella pian innovatiivisen Skyactiv-X-moottorin julkaisemisen jälkeen. Sen toimintamatka on yli 200 km, mikä riittää hyvin eurooppalaisten asiakkaiden 48 km:n keskimääräiseen päivittäisen ajotarpeeseen.

Akulla varustettu auto, ei pyörillä varustettu akku

Yasuhiro Aoyama, Mazda Motor Europen hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kommentoi ensiesittelyssä vuoden 2020 toisella puoliskolla Euroopan myymälöihin saapuvaa Mazda MX-30:ea seuraavasti:

”Kuten kaikkien tuotteidemme kohdalla, suunnittelijoillamme ja insinööreillämme on ollut hyvin selkeä tavoite ensimmäistä akkukäyttöistä autoa suunnitellessaan. Sen tulee erottua muotoilultaan, olla suurenmoinen ajettava – mikä on olennainen osa Mazdan DNA:ta ja tekee meistä ainutlaatuisia kilpailijoihimme verrattuna – ja mikä tärkeintä, sen on vaikutettava päästöjä vähentävästi koko tuotteen elinkaaren ajan.

Koko ajoneuvovalikoimassamme käyttämämme sähköistämistekniikan lisäksi – ja koska kuulumme pienempien autonvalmistajien joukkoon – keskitimme voimavaramme auton luomiseen, jonka odotamme toimivan perheen toisena autona ja jonka toimintamatka kattaa asiakkaiden vaatimukset.

”Useat koeautoamme ajaneet median edustajat ovat todenneet sen olevan yksi harvoista kokeilemistaan sähköautoista, jolla on tavanomaisen auton myönteiset ominaisuudet. Ajamisen nautinto on olennainen osa jokaista suunnittelemaamme Mazdaa, eikä sähköauto tee tässä suhteessa poikkeusta.

Kuljettaja keskiössä 

Mazdan muiden mallien lailla Mazda MX-30 tarjoaa erittäin luonnollisen ajotuntuman ja -vasteen. Kiihdyttäminen, kaarreajo ja jarruttaminen päivittäisissä ajotilanteissa tapahtuvat täsmälleen odottamallasi tavalla.

Tämä kaikki on saavutettu Mazda MX-30 -autossa innovatiivisten e-Skyactiv-paketin suunnittelun ansiosta. Tämä sisältää akun, sähkömoottorin ja voimansiirron kiinteän integroinnin ajoneuvon korirakenteeseen, mikä parantaa korin kokonaisjäykkyyttä ja tarjoaa erinomaisen ajovasteen.

Koska ajoneuvon äänellä on suuri vaikutus kuljettajan väännön ja kiihtyvyyden kokemukseen, Mazdan suunnittelijat ovat luoneet Mazda MX-30 -malliin sähköisen äänentoistojärjestelmän, joka on synkronoitu moottorin väännön kanssa yhteen. Tämä vähentää tasaisessa ajossa nopeuden vaihteluja ja tekee ajokokemuksesta huomattavasti tasaisemman. Mazdan ainutlaatuista G-Vectoring Control (GVC Plus) -järjestelmää on lisäksi laajennettu hyödyntämään sähkömoottorin tuomia etuja (electric-GVC Plus).

Erottuva Kodo-muotoilu

Mazda MX-30 jatkaa Mazdan ulko- ja sisätilojen muotoilun ”vähemmän on enemmän” -filosofiaa.

Matkustamo tarjoaa tunteen yhtenäisestä tilasta, joka ulottuu A-pilarin päältä aina tilan takaosaan saakka. Kehystetyn kattorakenteen väritys selkeyttää tätä tunnetta entisestään. Freestyle-ovet luovat Mazda MX-30 -mallin matkustamolle erottuvan ja elegantin siluetin ja tarjoaa asiakkaille helpomman pääsyn ajoneuvon sekä etu- että takaistuimille.

Olemme valinneet sisätilojen sisustukseen ympäristöystävällisiä materiaaleja ja korvanneet oikeaa nahkaa vegaanisilla vaihtoehdoilla. Liikkuva keskikonsoli tarjoaa luovan säilytysratkaisun, ja sen verhoilussa on käytetty ympäristöystävällistä korkkia.

Mitä nimi kätkee sisäänsä?

Mazda on käyttänyt MX-etuliitettä useissa tuotteissa, jotka on suunniteltu ja valmistettu haastamaan autoteollisuuden vallitsevia oletuksia. MX-5 oli kaksipaikkainen urheilullinen auto aikana, jolloin muut valmistajat luopuivat roadster-mallien valmistamisesta.

Mazda MX-30:n myötä olemme luoneet täysin uuden sähköajoneuvokokemuksen, joka heijastaa ainutlaatuista sisä- ja ulkotilojen muotoilua ja suurenmoista ajodynamiikkaa, mikä varmistaa, että asiakkaamme voivat yhä kokea Mazdan DNA:ssa sykkivän ajamisen ilon, josta meidät tunnistetaan.

Mazda MX-30 on nyt tilattavissa ennakkoon useilla EU:n markkina-alueilla, ja se saapuu myymälöihin vuoden 2020 toisella puoliskolla.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi