Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Prätkällä töihin -päivää vietetään perjantaina 8.6. – ”Moottoripyöräily on terapiaa”

Valtakunnallista Prätkällä töihin -päivää vietetään taas 8.6.2018. Tapahtumalla halutaan muistuttaa, että moottoripyöräily on erinomainen tapa taittaa työmatkoja. Kaksipyöräisen satulassa saa myös nopeasti nollattua ajatukset työpäivän jälkeen.

Joka vuosi järjestettävällä Prätkällä töihin -päivällä halutaan kannustaa kaikkia motoristeja ajamaan työmatkansa kaksipyöräisellä. Moottoripyörä on etenkin kaupunkiliikenteessä nopeampi ja ketterämpi menopeli kuin auto.

– Moottoripyörän selässä työmatkat menevät mukavammin ja nopeammin, ja liikennekin sujuvoituu. Lisäksi kotiin ajaessa saa työpäivän asiat pois ajatuksista ja mieli rauhoittuu vapaa-aikaan, toteaa Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Summa tietää, mistä puhuu, sillä hän on ajanut moottoripyörää jo parikymmentä vuotta. Kilometrejä on kertynyt sekä lyhyistä matkoista että ympäri Suomea, Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kierretyistä reissuista.

– Moottoripyöräily on myös tietynlaista terapiaa ja solmujen avaamiseen sopiva harrastus. Jos on ollut tiukka päivä, ajaessa ajatukset selkiävät eikä tarvitse miettiä mitään muuta, Summa sanoo.

Motoristeille ajaminen on muutakin kuin siirtymistä paikasta toiseen.

– Ajaessa rentoutuu ihan eri tavalla kuin auton ratissa. Huonoina päivinä moottoripyöräilyn vaikutuksen huomaa paljon konkreettisemmin, mutta kyllä se tekee mukavastakin päivästä vielä mukavamman. Prätkäily on suorastaan mielenterveystyötä, joka tekee sielulle gutaa ja säästää sote-kuluja, nauraa MP-kauppiaat ry:n varapuheenjohtaja Anu Åberg.

Moottoripyörien koeajopäiväkiertue keskiviikosta perjantaihin

Samalla viikolla Prätkällä töihin -päivän kanssa järjestetään myös moottoripyörien koeajopäiviä. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä töihin -päivänä 8.6. Koeajopäivä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Tampereella (6.6.) ja Turussa (7.6.).

Koeajoihin startataan kaupunkien messukeskusten pysäköintialueilta.

Koeajopäivissä on mahdollisuus päästä kokeilemaan suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja ja vertailemaan niiden ominaisuuksia.  Mukana on 100 moottoripyörää 16 merkiltä: Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Piaggio, Suzuki, Triumph, Vespa, Yamaha ja Zero.

Tapahtumat järjestää Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. www.koeajopaiva.com

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi