Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kaha: Puhtaat ikkunat helpottavat talviautoilua

Vesi- ja räntäsade saavat kuran lentämään, auton ikkunat likaisiksi ja tuulilasin pesunesteen kulutus on huipussaan. Pyyhkijät puhdistavat kuitenkin vain tuulilasia ja auton muut ikkunat jäävät likaisiksi.

Lisäksi syksyn ja talven kylmät ja kosteat kelit pistävät tuulilasin aamuisin huuruun, eikä ikkunoista meinaa nähdä mitään. Aina ei myöskään ole aikaa ja energiaa odotella, että auton puhaltimet hoitavat ikkunat huuruttomiksi. Tällöin tulee usein hosuttua ja pyyhittyä huurua sillä rätillä, joka käteen sattuu ensimmäisenä osumaan, ja lopputuloksena on läikikkäät ja tuhruiset ikkunat, niin sisä- kuin ulkopuoleltakin.

Pese ikkunat huolellisesti myös sisäpuolelta

Syksyn ja talven pimeydessä säännöllisen ikkunoiden pesun tärkeys korostuu, sillä näkyvyys on muutenkin heikompi ja katulamppujen valot korostavat ikkunoiden läiskiä ja raitoja. Kun talviaurinko sattuu pilkahtamaan, paistaa se matalalta suoraan silmiin ja silloin huomataan, ettei ikkunasta näy läpi juuri mitään.

Kun peset auton ikkunoita, kiinnitä erityisesti huomiota ikkunoiden sisäpuolen pesuun. Esimerkiksi tuulilasi on usein likaisempi sisä- kuin ulkopuolelta. Tuulilasin ulkopinta puhdistuu aina autoa pestäessä ja myös vesisade huuhtelee sitä säännöllisesti. Ikkunan sisäpuolen pesu taas usein unohtuu ja pinnalle muodostuu pölyä, pöpöjä ja muita tahroja.

Ikkunoiden huolellinen sisäpuolen pesu vähentää merkittävästi myös huurteen muodostumista ikkunoihin. Jos ikkunan sisäpinta on likainen, sitoo lika itseensä kosteutta, mikä puolestaan pahentaa huurtumista. Puhdas ikkuna huurtuu huomattavasti vähemmän ja huurre haihtuu puhtaalta pinnalta nopeammin.

Ikkunat kirkkaiksi oikeilla välineillä

Jotta lopputulos olisi mahdollisimman puhdas ja kirkas, kannattaa panostaa laadukkaisiin pesuvälineisiin. SONAX-ikkunapesulla puhdistat ikkunat kertakäsittelyllä hyönteisistä, liasta, pölystä ja tupakansavusta. Pesuaine soveltuu hyvin myös kodin lasipintojen puhdistukseen.

Raidattoman lopputuloksen takaa ikkunan viimeisteleminen SONAX-mikrokuituliinalla. Mikrokuituliina on tarkoitettu lasipinnoille ja sen avulla pyyhit ikkunat helposti ja tehokkaasti. Mikrokuituliina on pestävä, joten sitä voi käyttää uudelleen.

Kokeile myös SONAX-ikkunanpesutuotteiden uutuutta; SONAX Xtreme -ikkunapesua. Pesuaine pesee ikkunat tehokkaasti, jälkiä jättämättä.

Huolehdi siis ikkunasi molemmin puolin puhtaiksi, niin jalankulkijat ja muut esteet on helpompi havaita myös pimeällä.

Oheisella videolla autonhoidon ammattilainen Harri Välimäki opastaa tehokkaaseen ikkunoiden pesuun SONAX-tuotteilla.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi