Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Daimler päätti kattavasta dieseleiden toimenpidesuunnitelmasta

  • Asiakkaille ei koidu kustannuksia
  • Kyseessä on vapaaehtoinen kutsu korjaamolle
  • Auton moottorinohjausjärjestelmään asennetaan päivitys
  • Daimler AG:n tuotteet täyttävät nykyisen EU-tyyppihyväksynnän vaatimukset ilman toimenpiteitäkin

Daimlerin hallitus on hyväksynyt kattavan dieselmoottoreita koskevan toimenpidesuunnitelman: ”Julkinen keskustelu dieselmoottoreista luo epävarmuutta – etenkin meidän asiakkaillemme. Olemme sen vuoksi päättäneet lisätoimenpiteistä, joilla vakuutamme dieselautojen omistajat ja vahvistamme luottamusta dieselteknologiaan”, sanoi Daimler AG:n hallituksen puheenjohtaja ja Mercedes-Benz Cars – johtaja Dr. Dieter Zetsche. ”Olemme vakuuttuneita siitä, että dieselmoottorit ovat jatkossakin vakiintunut osa liikenteen voimanlähdevalikoimaa, eikä vähiten niiden matalien hiilidioksidipäästöjen vuoksi.”

Toimenpidesuunnitelmaan kuuluvat jo myytyjen autojen moottorin ohjausjärjestelmän päivitys sekä täysin uuden dieselmoottoriperheen nopea markkinoille saattaminen.

Vapaaehtoisen laadunparannusohjelman laajentaminen

Mercedes-Benz on tarjonnut maaliskuusta lähtien Saksassa asiakkailleen NOx-päästöjen laadunparannustoimenpidettä yhdessä alemman keskiluokan autojen moottoriversiossa. Vapaaehtoinen huoltotoimenpideohjelma on käynnissä myös V-sarjan autoille Saksassa.

Saadakseen päästötasojen parannuksen piiriin lisää mallisarjoja Daimler on nyt päättänyt laajentaa huoltotoimenpideohjelmaa kattamaan yli kolme miljoonaa Mercedes-Benz-ajoneuvoa Euroopassa. Yhtiön insinöörit hyödyntävät toimenpiteissä uuden dieselmoottoriperheen kehittämisen yhteydessä hankittua uusinta tietoa.

Toimenpiteet, jotka kohdistetaan miltei kaikille EU5- and EU6-ajoneuvoille Euroopassa, tehdään tiiviissä yhteistyössä Saksan viranomaisten kanssa. Yhtiö sijoittaa ohjelmaan noin 220 miljoonaa euroa. Päivitystoimenpiteet eivät aiheuta kustannuksia asiakkaille. Toimenpiteiden käyttöönotto aloitetaan lähiviikkoina. Ajoneuvojen suuresta määrästä johtuen toimenpideohjelma on pitkäkestoinen. Toimenpiteen piiriin kuuluvien autojen määrä Suomessa selviää lähiviikkojen aikana kun Daimler AG on yksilöinyt päivitysmahdollisuuden piiriin kuuluvat autot. Kyseessä olevalla laadunparannustoimenpiteellä on alennetaan auton typenoksidipäästöjä (NOx) normaaleissa ajo-olosuhteissa.

Ohjelman avulla Daimler osallistuu merkittävällä tavalla dieselajoneuvojen typpioksidipäästöjen vähentämiseen Euroopan kaupunkikeskustoissa.

Uusi dieselmoottoriperhe tuodaan nopeasti markkinoille

Mercedes-Benz on jo todistanut, että dieselmoottorit voivat täyttää tulevaisuuden tiukemmat EU-päästövaatimukset uudella moottoriperheellään. Yhtiö on sijoittanut noin kolme miljardia euroa uuden dieselmoottorisukupolven kehitykseen. Riippumattomat tutkimuslaitokset ovat vahvistaneet moottorien erinomaiset päästöominaisuudet. Uusi nelisylinterinen OM 654 -moottori esiteltiin markkinoille uudessa E-sarjassa vuonna 2016, ja modulaarinen moottoriperhe otetaan nyt nopeasti käyttöön eri mallisarjoissa.

Tulevaisuuden ratkaisuja liikkumiselle

Daimler jatkaa panostustaan kaupunkien ilmanlaadun sekä ilmastonsuojelun hyväksi sähköajoneuvotuotannon järjestelmällisellä lisäämisellä, yhä puhtaammilla polttomoottoreilla ja kasvavalla hybridiautojen valikoimalla. Dieselmoottorit säilyttävät tärkeän asemansa pitkään, koska ne ovat merkittävästi bensiinimoottoreita

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi