Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi logistiikkakeskus kykenee palvelemaan kasvavia tavaravirtoja

0R6A7746thRauman Lakarissa vietettiin torstaina 17.3. Logistikas Oy:n uuden logistiikkakeskuksen avajaisia. Sen ensimmäinen vaihe otettiin käyttöön viime vuoden syyskuussa ja laajennusosa nyt maaliskuussa. Logistiikkakeskus linkittyy tie- ja rautatieverkostoon, satamaan sekä Seaside Industry Park -teollisuuspuistoon. Rauman satama on merikonttien tavaraliikenteen johtava satama länsirannikolla.

[rivi korkeus=1]

− Logistiikkakeskuksemme sijainti on optimaalinen, toimitusjohtaja Toni Brigatti Logistikas Oy:stä sanoo.

Kasvua ruokitaan

Rauman sataman tavaraliikenteen odotetaan entisestään lisääntyvän, kun eteläinen Rihtniemen meriväylä ja satama-allas on saatu syvennettyä sekä konttiterminaali laajennettua. Muutostyöt mahdollistavat aiempaa isompien alusten pääsyn satamaan. Suuremmalla aluskoolla on suora vaikutus erityisesti kaukoviennin kuljetusten hintoihin. Kustannukset kuljetettua yksikköä kohti laskevat merkittävästi. Väylä on käytössä uudella kulkusyvyydellä vuoden 2017 lopulla.

− Odotamme tämän lisäävän myös logistiikkakeskuksemme palvelujen kysyntää.

[rivi korkeus=1]

 

lakari2Monipalveluyritys

Logistikas Oy hoitaa Lakarissa muun muassa asiakkaidensa konttien purkamiset, tavaran varastoinnit sekä toimitukset jälleenmyyjille. Asiakkaina on muun muassa isoja maahantuonnin tukkuliikkeitä ja energiateollisuusyrityksiä.

− Kykenemme palvelemaan kaiken kokoisia asiakasyrityksiämme erittäin nopeasti, joustavasti ja kustannustehokkaasti.

Logistiikkakeskuksessa on 12 000 neliötä ja yhteensä yli 19 000 kuormalavapaikkaa. Yhtiöllä on

Lakarissa rakennusoikeutta kaikkiaan 30 000 neliötä.

Suurinvestointeja

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski näkee, että Lakarin alue tarjoaa satamalle, teollisuuspuistolle ja koko Rauman seudulle hyvät kehittymisedellytykset. Kaupunki on tehnyt aktiivisesti töitä investointien saamiseksi paikkakunnalle. Lakariin on sijoittumassa muun muassa HKScanin 80 miljoonan euron uusi tuotantolaitos. Parhaillaan kaupunki neuvottelee mittavasta, noin 30 miljoonan euron tuotantolinjahankkeesta, joka onnistuessaan työllistäisi suoraan noin 100 henkilöä. Tämä vaatisi lopullisessa muodossaan 9 000 neliön tuotantotilat Lakarissa.

− Alueelta on varattu yksi suurehko tontti toimintaan, jonka laatua ei pysty tässä vaiheessa tarkemmin avaamaan.

Ekoarvot mukaan

Lakaria on markkinoitu dynaamisena uuden ajan yritysalueena, jossa infraa on valmiina. Lakari on profiloitumassa myös ekologiseksi teollisuusalueeksi.

− Rauman kaupungin ja Suomen ympäristökeskuksen toimijat tulevat jatkossa tekemään yhteistyötä Lakarin alueen kehittämiseksi ilmastoneutraalin kiertotalouden mallialueeksi Suomessa, Kari Koski kertoo.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi