Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lakarin logistiikkakeskus valmiina kasvavien tavaravirtojen tuloon

kl_2016_2_logistikas

Logistikas Oy:n uusi logistiikkakeskus Rauman Lakarin logistiikka- ja teollisuusalueella on toiminut viime syksystä lähtien. Maaliskuussa vietettiin keskuksen avajaisia, kun myös laajennusosa valmistui. Logistiikkakeskuksessa on nyt 12 000 neliötä ja yhteensä yli 19 000 kuormalavapaikkaa.

Teksti: Merja Maansalo, MM-viestintä
Kuvat: Sammeli Korhonen

 

Kahdessa vaiheessa

Ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin lämpösäädeltyä tilaa 8 000 neliötä, josta lattiavarastona on 1 700 neliötä. Toisessa vaiheessa rakennettiin 4 000 neliön lämmittämätön laajennusosa. Yhtiöllä on rakennusoikeutta Lakarissa kaikkiaan 30 000 neliötä. Uuden logistiikkakeskuksen avulla yhtiö kykenee kehittämään liiketoimintaansa, sillä esimerkiksi tila- ja käsittelytehokkuus kasvavat merkittävästi.

Loistava sijainti

Lakarin logistiikkakeskus linkittyy valtatie- ja rautatieverkostoon, Rauman satamaan sekä Seaside Industry Park -teollisuuspuistoon. Rauma on merikonttien tavaraliikenteen johtava satama länsirannikolla. Tavaraliikenteen odotetaan kasvavan entisestään, kun sataman eteläisen Rihtniemen meriväylän ja satama- altaan syventämiset sekä konttiterminaalin laajennus valmistuvat.

>> Lue koko artikkeli ilmaiseksi uusimmasta Kuljetus & Logistiikka -lehdestä

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi